Tu crezi în Moş Crăciun? Ce cadouri îşi doresc românii

Holistic
Mai mult de jumătate dintre români cred în Moş Crăciun, cei mai mulţi dorind să primească gadget-uri de ultimă generaţie şi vacanţe în străinătate şi sub cinci la sută aşteaptă parfumuri scumpe, bijuterii sau cărţi, rezultă dintr-un studiu.

Studiul realizat de Liberty Center şi preluat de Mediafax arată că 55,78 la sută dintre românii chestionaţi au răspuns afirmativ la întrebarea „Crezi în Moş Crăciun?”, motivând răspunsul prin faptul că moşul le aminteşte de perioada copilăriei, dar şi pentru că este un motiv de bucurie şi un prilej de a îşi exprima sentimentele frumoase faţă de persoanele dragi.

Rezultatele studiului mai arată că persoanele de sex feminin cred în Moş Crăciun într-o mai mare măsură decât cele de sex masculin.

În paralel, au fost chestionaţi 1.477 de respondenţi cu vârste cuprinse între 10 şi 60 de ani, cu privire la cadourile pe care ar vrea să le primească de la Moş Crăciun anul acesta, cei mai mulţi răspunzând că îşi doresc gadget-uri de ultimă generaţie (28,23 la sută), cât şi vacanţe în străinătate (23,29 la sută).

De pe lista de cadouri pe care şi le doresc românii anul acesta nu lipsesc nici hainele şi accesoriile, 13,47 la sută dintre cei care au răspuns exprimându-şi dorinţa de a primi astfel de daruri.

„Surprinzător este faptul că bijuteriile sau parfumurile scumpe nu ocupă un loc fruntaş în clasamentul obiectelor dorite sub brad; doar 4,54 la sută dintre respondenţi şi-ar dori astfel de cadouri. Nici cărţile nu se bucură de o soartă foarte bună, obţinând un procent de 3.52 la sută”, se arată în studiu.

Alte cadouri menţionate de români includ aparaturi electrocasnice, obiecte de decoraţiuni interioare sau daruri de lux, precum maşini străine.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.