Economie

Tu știi care sunt cele mai cunoscute tipuri de credite rapide? Cum poți apela la un împrumut rapid pentru a rezolva o urgență financiară

Creditele rapide sunt instrumente financiare puse la dispoziția cetățenilor mai întâi de către Insitutțiile Financiare Nebancare (IFN-uri), iar în ultimul timp chiar și de bănci. Acestea sunt mai ușor de accesat decât creditele clasice, presupun mai puțină birocrație și pot fi acordate în mai puțin de 24 de ore de la formularea cererii.

Toate aceste avantaje, alături de altele targetate pe nevoile clienților, au transformat împrumuturile rapide într-un instrument financiar preferat de mare parte din populație.

Care sunt principalele tipuri de credite rapide și cine le poate accesa?

1. Creditul fără acte

Un credit fără acte este un instrument financiar oferit de IFN-uri și anumite bănci care nu presupune implicarea vreunei garanții mobiliare sau imobiliare. Acesta se acordă pe perioade de timp scurte, de până la 45 de zile, și este destinat acoperirii nevoilor financiare urgente. De cele mai multe ori dovada identității și a unei surse de venit sunt singurele acte de care ai nevoie pentru a accesa acest credit.

Experții în finanțe de la comparatorul internațional de credite Finbino ne sfătuiesc să apelăm la un credit rapid doar în momentul în care suntem siguri că putem returna rapid banii împrumutați. În caz contrar, vei fi nevoit să plătești dobânzi foarte mari încă din primele zile de întârziere.

2. Creditul până la salariu

După cum putem intui corect atunci când îi aflăm numele, creditul până la salariu este un tip de împrumut rapid destinat nevoilor financiare urgente. Acesta se acordă pe o perioadă de maxim 60 de zile și are ca public țintă cetățenii cu venituri mici și medii care se descurcă mai greu la capitolul finanțe personale într-o anumită perioadă de timp.

Printre cele mai des întâlnite situații care determină oamenii să apeleze la un credit până la salariu sunt următoarele:

Înlocuirea unui aparat electronic sau electrocasnic defect;

Facturi mai ridicate în anumite perioade ale anului (de exemplu, plata unor facturi mai mari la gaze pe perioada lunilor de iarnă etc.)

Probleme de sănătate care necesită efectuarea unor investigații costisitoare;

3. Creditul pentru restanțieri

În viața oricărui cetățean apar perioade mai austere din punct de vedere financiar când plata ratelor lunare este întârziată sau ratată. Întârzierile repetate și neplata ratelor pot duce la raportarea ta ca rău platnic la Biroul de Credit, iar acest statut te poate împiedica să obții credite în viitor.

Creditul pentru restanțieri este un instrument financiar destinat persoanelor care au restanțe la Biroul de Credit. Acesta se acordă indiferent de statutul de rău platnic, și poate ajuta oamenii într-o situație delicată din punct de vedere financiar să își stingă mai rapid datoriile și să iasă din orice impas. Un alt avantaj foarte important constă în capacitatea acestui credit de a te ajuta să îți crești scorul de credit FICO, acesta fiind un pas important în reabilitarea finanțelor personale în cazul cetățenilor cu probleme.

Un credit rapid este un instrument util pentru oamenii cumpătați, care excelează la capitolul finanțe personale. Indiferent de tipul de credit pe care dorim să îl accesăm, acestea se oferă cu birocrație minimă, pe perioade scurte de timp. Astfel, dacă dorim să îl utilizăm pentru rezolvarea unor probleme financiare de moment, putem profita la maxim de oferta IFN-urilor pentru a primi cele mai bune condiții de acordare. Situația ideală este aceea în care putem returna banii împrumutați chiar înainte de data scadentă, caz în care plătim o dobândă minimă sau chiar zero pentru banii împrumutați.

Dacă te regăsești printre cei care au o personalitate cheltuitoare și nu ai un plan de budgeting bine pus la punct, trebuie să știi că tentația de utiliza creditele rapide ca „sursă de venit” este foarte mare. Un împrumut rapid nu este destinat îndeplinirii visurilor de moment, cumpărăturilor impulsive sau răsfățului săptămânal. Înainte de a accesa un astfel de instrument financiar trebuie să pui la punct un plan foarte solid de returnare a ratelor. În caz contrar, vei plăti dobânzi foarte mari pentru fiecare zi de întârziere.

În ciuda aparențelor, poți deveni rău platnic în baza de date a Biroului de Credit chiar și în urma unui credit rapid nerambursat la timp. Analizează cu atenție situația ta personală și ia o decizie care să îți facă viața mai ușoară pe termen lung.

Etichete