(FOTO-VIDEO) Duminică 29 septembrie, în jurul orei 19.30, un bărbat anunța la Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112 faptul că se află în zona Vf. Ineu, iar din cauza ceții s-a rătăcit și nu mai găsește locul de campare.
”Jandarmii montani din Rodna și rangeri din cadrul Parcului Național Munții Rodnei au pornit imediat în căutarea bărbatului, spre zona indicată.
După aproape trei ore de căutări, bărbatul a fost găsit pe un traseu care ducea în zona opusă locului în care acesta trebuia să ajungă. A fost condus în siguranță la locul de campare, unde a insistat să rămână.
Bărbatul are 61 de ani și este din Roman, județul Neamț. Acesta era campat cu cortul în zona Lacului Lala, a urcat spre Vf. Ineu iar la întoarcere s-a rătăcit din cauza ceții și a urmat alt traseu, care ducea spre Muntele Curățel, zonă opusă locului său de campare”.
Sursă, foto + video: Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud
Altul care nu mai doarme cu nevasta in pat, si il tapa soacra de-acasa.
Pentru toti autobagatorii in seama , autorii celor 7 comentarii sint sfatuiti sa mearga pe acelasi poteca pe timp de CEATA deasa .
Probabil o fost cu Zsoltiko, numa’ ca el s-a ratacit di tat.
Am fost pe Vârful Ineu chiar în această vară și nu înțeleg cum de s-au rătăcit. Singurul loc de campare este în Șaua cu lac, lângă lacul Lala Mic, într-o zonă aridă, fără păduri. Poteca se vede, zona este marcată (punct albastru). Doar dacă a luat-o teleleu Tănase spre Vârful Ineuț, dacă acolo este un alt marcaj (cruce roșie), fiind traseu de creastă. În plus, la bifurcație este și un indicator vizibil și nu pot să cred că a coborât că bolovanul. Cert este că, dacă ții traseul, nu ai cum să te rătăcești, locul de campare fiind într-o vale, chiar sub Vârful Ineu. Adevărații montaniarzi au și hărți, busole, aplicații pe telefonul mobil care îți arată clar poziția în care te afli, în orice moment. Îmi pare rău pentru el, dar tura viitoare să apeleze la un ghid montan.
Esti un dobitoc (analfabet functional cum se zice azi), altfel daca citeai cu atentie textul intelegeai.
Paradoxul este însă altul. În luna iunie, o firmă care a executat silit Primăria Borșa (județul Maramureș), a pus sechestru și pe vehiculele celor de la Salvamont Borșa, care au că raion de intervenție și Munții Rodnei. Așa se face că cei de la Salvamont Borșa nu mai pot interveni contratimp pentru că au în dotare doar o trăsurică trasă de cai ( n.r.ca prin secolul XIX) oferită cu binevoință de un localnic. De asta au intervenit jandarmii montani și rangerii.
Bărbatul a fost găsit de un ranger,iar jandarmi au ajuns după o oră ce a fost anunțat la 112 că a fost recuperata victima