Actualitate Recomandări

Turiști olandezi blocați în Pasul Rotunda, ajutați de jandarmi

În timpul unei acțiuni de patrulare dinspre Pasul Rotunda spre DN 18, jandarmii montani din Rodna au întâlnit pe marginea drumului un autovehicul care se împotmolise în șanțul de pe marginea drumului. Turistul olandez a crezut pe moment că a fost îndrumat greșit de către GPS-ul din dotare și a încercat să întoarcă autovehiculul în căutarea unui alt traseu.

Jandarmii montani din Rodna au intervenit în sprijinul bărbatului și l-au îndrumat către cel mai apropiat adăpost din Pasul Rotunda, în locul de campare special amenajat pentru turiști.

”Jandarmii montani l-au informat pe turistul olandez că poate apela pentru sprijin la nevoie, pe teritoriul țării noastre, Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112. Bărbatul a declarat că nu știa de acest număr, ba mai mult, acesta s-a arătat foarte încântat de ajutorul oferit de către jandarmii montani, afirmând faptul că stătea de aproximativ două ore, iar prin zonă nu a trecut nicio persoană căreia să îi poată solicita sprijin. Bărbatul are 51 de ani, iar fiicele sale 13, respectiv 11 ani și sunt din Olanda. În ultimele zile au vizitat mai multe biserici din lemn din județul Maramureș și doreau să își continue traseul către județul Cluj”, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Foto: IJJ BN

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.