Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a început o anchetă în stațiunea Colibița unde o ambarcațiune s-a răsturnat în timpul vijeliei de joi, iar trei persoane au fost rănite. Acestea nu purtau veste de salvare, spune prefectul Teofil Cioarbă.
”Ambarcațiunea era pe lac în timpul furtunii și a fost răsturnată. Au fost 11 persoane care beneficiau de o plimbare pe lacul Colibița, plus persoana care conducea barca. Toate cele 12 persoane din barcă au ajuns în apă și au fost recuperate de către două bărci din zonă, fiind preluate după aceea de un echipaj al Serviciului Acțiuni Speciale care era în zonă. Persoanele din ambarcațiune au fost evaluate de echipajele medicale. Din datele furnizate de către echipajele medicale, avem trei persoane care au necesitat investigații suplimentare. Un pacient are o fractură costală și fractură de claviculă, imobilizată de ortoped, dar care a plecat la domiciliu și va merge mai departe la București, la domiciliul de rezidență, un pacient cu imersie în apă în timp scurt care a fost externat din UPU la domiciliu și un pacient cu plagă minoră de scalp, suturată, externat din UPU la domiciliu. Alte date despre persoane care să fi fost vătămate nu avem, nu au fost raportate alte incidente”, a spus prefectul Teofil Cioarbă într-o conferință de presă.
Întrebat dacă persoanele aflate în ambarcațiune purtau veste de salvare, prefectul a răspuns că numai copiii, doi la număr, iar adulții nu le purtau, deși existau veste în barcă pentru toată lumea.
De altfel, Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a început o anchetă urmarea acestui accident care putea avea urmări mult mai grave.
”Am avut o discuție cu comandantul IPJ. Colegii dumnealui au luat deja declarații pentru persoana care a condus ieri ambarcațiunea, urmând ca cercetările să fie făcute și să fie aplicate măsuri în conformitatea cu gravitatea faptelor petrecute. De asemenea, am solicitat ca în perioada următoare să avem misiuni de verificare a tuturor ambarcațiunilor și a persoanelor care conduc aceste ambarcațiuni pentru a vedea dacă cetățenii beneficiază de servicii în primul rând specializate și dacă au dreptul să navigheze pe lacul Colibița”, a spus prefectul Teofil Cioarbă.
Instituția Prefectului a cerut atât Sistemului de Gospodărire a Apelor, cât și Inspectoratului de Poliție Județean și Inspectoratului Județean de Jandarmi, să fie făcută verificarea ambarcațiunilor.
Unde esti buey desteptule? Dai cu subsemnatul ca ai dus oamenii cu barca fara veste? Doua vatamari grave si una usoara.Mergi la bulău …
La colibita debandada este la ordinea zilei… fiecare face poate si ce vrea…