”Pentru că noi credem într-o dezvoltare unitară a comunităţilor din judeţul Bistriţa-Năsăud, în cadrul strategiei de dezvoltare a turismului ne dorim realizarea unui concept unitar de turism. Asta deoarece fiecare localitate are specificul şi frumuseţea ei, iar noi vrem să dăm şansa fiecăreia dintre ele de a se identifica cu specificul local. În acelaşi timp, ne dorim ca turistul care vine pentru prima oară în vizită în judeţul Bistriţa-Năsăud să se poată bucura, de exemplu, şi de facilităţile unei domeniu schiabil, iar după o zi pe pârtie să se poată relaxa la un Spa şi aibă ocazia de a simţi gustul inconfundabil al bucatelor din satelor judeţului nostru. Din acest motiv, în strategia de dezvoltare turistică a Văii Bârgăului, Someşului şi Sălăuţei am cuprins proiecte care pot oferi turiştilor nu doar oportunitatea de a-şi petrece timpul în altă parte decât acasă, ci de a trăi o experienţă de neuitat”, se menţionează pe pagina de Facebook a preşedintelui CJ Radu Moldovan şi pe cea a Consiliului Judeţean.
CJ doreşte ca în Prundu Bârgăului să se construiască un parc acvatic care să fie deschis tot anul: ”În strategia noastră avem cuprins un studiu de fezabilitate pentru construcţia unui parc acvatic în comuna Prundu Bârgăului. Avantajele acestei locaţii sunt conferite de distanţa relativ egală faţă de Colibiţa, Pasul Tihuţa şi municipiul Bistriţa, locaţia fiind una facil de accesat de turiştii care vizitează şi aceste obiective. În viziunea noastră, este important ca acest parc acvativ să de adreseze unui public cât mai larg şi să fie funcţional pe tot parcursul anului”.
În proiectul CJ, parcul va cuprinde cinci bazine exterioare, trei tobogane, spaţii de plajă aferente, teren de volei şi de tenis, două bazine acoperite, saună, sală de fitness şi masaj. ”Pentru amplasarea optimă a obiectivului va fi nevoie de o suprafaţă de peste 3 ha de teren, conectată la reţeaua principală de transport rutier (DN 17). Costurile estimate pentru această investiţie, în urma unei analize preliminarii, sunt de aproximativ 8,6 milioane de euro, iar sursele de finaţare potenţiale sunt fondurile europene nerambursabile şi investitorii privaţi”, se mai arată în prezentarea CJ.
Despre alte proiecte cuprinse în strategia de dezvoltare a judeţului puteţi citi aici:
CJ: ”Ce ne dorim, ce am făcut şi ce urmează”
Parc tematic de aventuri ”Dracula” la Piatra Fântânele
Centru nautic de agrement la Colibiţa
Dezvoltarea turistică pe Valea Bârgăului (Colibiţa-Tihuţa)
Nu avem drumuri judetene si comunale asfaltate, majoritatea satelor si comunelor nu au asigurate utilitatile pentru un trai decent, potrivit sec. XXI si vrem sa facem tot felul de tampenii care sa nu fie utile. Daca se doreste sa se faca, dar nu din banii nostrii, sa fie atrase fonduri private. Cred ca acest presedinte sufera rau de tot cu capul, de megalomanie, infatuare si multa, multa prostie.
NU.
sper sa va ia dracu odata de pesedisti si sa vina cineva care gindeste normal pentru cetateni
Bargaoanii se caca in vale si voua va arde de PARC ACVATIC….dobitocilor !
O piscinutsa . 3 tobogane ….aproape 10 milioane de euro (8,6 +1,4 spaga )
Exact de asta are nevoie Prundu