Actualitate

Cinci incidente electorale în Bistrița-Năsăud. Ce măsuri au luat polițiștii

ACTUALIZARE În județul Bistrița-Năsăud, în ziua alegerilor parlamentare au fost sesizate 5 incidente de natură electorală. În 3 dintre acestea, în urma verificărilor efectuate de polițiști, au fost aplicate avertismente conform OUG 34/2008, fiind apeluri 112 nejustificate, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Un bărbat din Bistrița a sesizat prin 112 faptul că nu și-a putut exercita dreptul la vot întrucât instituția unde s-a prezentat el, sediul unei grădinițe este închis. Din verificările efectuate, a reieșit faptul că în instituția respectivă nu era constituită secție de votare, iar bărbatul în vârstă de 52 de ani a fost îndrumat la o secția de votare din proximitatea locuinței, unde putea vota. Polițiștii au aplicat un avertisment, conform OUG 34/2008.

Totodată, în această seară, în urma acțiunilor de menținere a unui climat de ordine și siguranță publică, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei, pentru nerespectarea Legii 208/2015 și a Legii 55/2020. Conform verificărilor, un bărbat de 35 de ani din Căianu Mic, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi comercializat băuturi alcoolice în zona de protecție a unei secții de votare din Căianu Mic unui număr de 4 persoane. În total au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 lei.

De asemenea, la ora 20.23, președintele unei secții de votare din Sângeorz-Băi a sesizat telefonic că la secția respectivă a fost permisă exercitarea dreptului la vot, pe listele suplimentare, unui număr de 8 persoane din alte județe care nu ar avea domiciliul sau reședința în județul Bistrița-Năsăud. La fața locului a fost direcționată grupa operativă din cadrul Serviciului de Investigații Criminale pentru efectuarea de verificări și luarea măsurilor care se impun.

Un bărbat a sesizat prin 112 faptul că nu i se permite să voteze. În urma verificărilor făcute de către polițiști, el a fost identificat ca fiind în vârstă de 55 de ani, cu domiciliul în Deva, județul Hunedoara. Totodată, s-a stabilit faptul că acesta nu are reședință, astfel că nici drept de vot, în județul Bistrița-Năsăud. A fost sancționat conform OUG 34/2008, cu avertisment scris, pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție.

A mai fost semnalat un incident la o secție de votare din Tureac. Un bărbat a sesizat prin 112 faptul că nu i se permite să voteze. În urma verificărilor efectuate de către polițiștii din Prundu Bârgăului, acesta a fost identificat ca fiind în vârstă de 63 de ani, din Tureac și s-a stabilit faptul că avea interzisă exercitarea drepturilor electorale, măsura fiind dispusă de către instanță.

A fost sancționat conform OUG 34/2008, cu avertisment scris, pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS