Actualitate

Un cetățean de onoare al Năsăudului, care a contribuit la modernizarea orașului, a decedat

S-a stins din viață primul director al Întreprinderii de Prelucrare a Maselor Plastice (I.P.M.P.) Năsăud, cetățean de onoare al orașului din anul 2009, inginerul Ioan Eugen Moldovan.

”Născut la Chiraleș în 25 noiembrie 1944 și pasionat de chimie încă din gimnaziu, a ales să urmeze cursurile Liceului „George Coșbuc” din Năsăud, iar apoi pe cele ale Facultății de Chimie Industrială din Iași.

După 8 ani petrecuți la Combinatul Chimic din orașul Victoria a preluat de la zero construcția unei noi întreprinderi la Năsăud reușind, printr-o bună organizare, să aducă fabrica la apogeu, produsele de aici ajungând în peste 20 de țări din întreaga lume.

A fost un cetățean implicat în viața comunității năsăudene, contribuind la investiții importante pentru oraș: aducțiunea de apă, amenajări împotriva inundațiilor la râul Someș, Valea Caselor și Valea Podului, ridicarea Capelei mortuare, construirea sălii de sport din curtea Clubului elevilor. S-au înființat echipa de judo fete și echipa de fotbal Chimia Năsăud, ambele sponsorizate de I.P.M.P.

În anul 2009 i-a fost acordat titlul de Cetățean de onoare al orașului Năsăud pentru importanta contribuție la dezvoltarea și modernizarea acestuia.

Transmitem sincere condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a transmis Primăria Năsăud.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.