Actualitate

Un nou aparat performant, cu sistem de telemedicină, a ajuns la SJU Bistrița

Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa a fost dotat cu un aparat de ultimă generație utilizat în diagnosticul și monitorizarea epilepsiei (electroencefalograf), iar acesta beneficiază și de sistemul de telemedicină. Echipamentul a costat 95.000 de lei (19.981 euro).

Maria Gabriela Deak, medic primar în Neurologie, spune că: ”Dotarea cu acest electroencefalograf nou și performant a fost absolut necesară. Spitalul dispunea de unul, dar era foarte vechi (îl puteți vedea în imagini), iar acum, cu această nouă achiziție putem efectua investigații de calitate și, foarte important, avem posibilitatea de a obține a doua opinie medicală, prin telemedicină.

Chiar de aici, de la Spitalul Județean, cu ajutorul acestui sistem putem să dăm acces unui medic dintr-o clinică universitară sau dintr-un spital din rețeaua de telemedicină de oriunde din lume. Putem să ne consultăm, să facem schimb de experiență, atât în momentul înregistrării EEG în cabinet, cât și mai târziu, după înregistrarea traseului. Pentru noi, dar mai ales pentru pacient este extrem de util și de important. Mai mult, tot cu ajutorul acestui nou electroencefalograf, printre altele, putem să evaluăm leziunile cerebrale (accident vascular cerebral, tumori, traumatisme), tulburările de memorie, să depistăm unele encefalopatii datorate inflamației creierului, intoxicațiilor medicamentoase sau survenite în tulburari metabolice și chiar să-l utilizăm în stabilirea morții cerebrale”.

S-au făcut deja demersuri pentru a forma și perfecționa personalul medical, prin participarea la cursuri dedicate asistenților și tehnicienilor EEG, pentru creșterea nivelului de pregătire a acestora.

https://www.facebook.com/emilradu.moldovan/posts/2601055066614691?__xts__[0]=68.ARAhMTzj1QnY_FUXf_oUDCfmRHFwNYODluz298lwhKfVBhv3d72us0aQlNlMgUaFBQyJUZoXJAvJ0J59cyBYz7ylN-taS1wEDouGw9ktrt1dtkA6N_8oki4yzzruWlRytUEWd0qM58BBJGEMSIXSh7pHjU5V5FKNI5Spkl-TZAmFLjfDvljxmT7M5xKK95lLR5nDMHLWRnBd9fA92Y7WamZ3YYO-_1m8WtmglYF-8A80FHbzKnngsN0MZZzuyW98Q1QLhcTwnYhWLH3CigMOQKNcIeb20LPXQNwqEilvqi313kt_Y0c4V0j7O669Hn8RMm9jNt–iXebZCajYP1Xogahyg&__tn__=-R

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS