Actualitate

Un poliţist beat din Năsăud a accidentat mortal o adolescentă pe o trecere de pietoni şi a fugit

ACTUALIZARE 2 - Un poliţist din Năsăud, aflat în stare de ebrietate, a accidentat mortal, joi seara, la Năsăud, o adolescentă de 17 ani care traversa strada prin loc marcat, şoferul fugind iniţial de la locul accidentului, dar fiind găsit la scurt timp de colegii săi, el demisionând din Poliţie imediat după aceea. Poliţistul a fost reţinut.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud Antonela Gorgan a declarat vineri  că accidentul s-a petrecut joi seara în jurul orei 20.00 pe strada George Coşbuc din oraşul Năsăud.

“Este vorba de o fată de 17 ani care traversa strada regulamentar, pe zebră. Ea a fost accidentată mortal de un agent de poliţie din Năsăud, în vârstă de 26 de ani, care era băut şi a părăsit locul accidentului imediat după ce acesta a fost produs. Bărbatul a fost găsit la scurt timp după aceea. Şi-a înaintat demisia imediat după aceea. Cel mai probabil în cursul zilei de vineri va fi emis mandate de arestare preventivă pe numele lui”, a declarat Antonela Gorgan.

Potrivit sursei citate, iniţial, victima a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Năsăud în stop cardio-respirator, dar medicii nu i-au mai putut salva viaţa.

ACTUALIZARE 1

Agentul de poliţie din Năsăud care a accidentat mortal, joi seara, o adolescentă pe o trecere de pietoni din Năsăud a primit interdicţie de a nu părăsi localitatea de domiciliu timp de 30 de zile, măsura fiind dispusă de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

„Procurorul de caz a decis să îi interzică poliţistului să părăsească localitatea de domiciliu în următoarele 30 de zile. Nu a propus mai departe instanţei arestarea preventivă a acestuia”, a spus Antonela Gorgan.

Gorgan a mai spus că agentul Ioan Sîngeorzan era angajat al Secţiei 6 de Poliţie Rurală Năsăud. El se afla la volanul maşinii sale personale şi nu era în timpul serviciului.

“S-a stabilit că avea o alcoolemie de 0,71 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Nu se afla în timpul serviciului fiindcă era în concediu din data de 5 mai”, a spus Gorgan.

Potrivit unor informaţii postate pe un site de socializare, adolescenta accidentată mortal de poliţist se numea Damaris Păltinean (17 ani) şi era elevă a Colegiului Naţional „George Coşbuc” din Năsăud în clasa a X-a.

ACTUALIZARE 2

În data de 25 mai, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa Năsăud a infirmat măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea luată faţă de învinuit şi a dispus reevaluarea probelor existente în cauză. Urmare a acestui fapt, procurorul care efectuează urmărirea penală a dispus reţinerea învinuitului pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 25 mai.

Învinuitul  a fost predat Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Bistriţa Năsăud. Cercetările continuă cu învinuitul în stare de reţinere.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.