Întrebarea „Pentru ce aduc unii pe lume atât de mulţi copii?” îşi găseşte un răspuns la jumătatea fiecărei luni dacă vă faceţi timp să treceţi prin zona sediului Poştei Române din zona Gării de unde factorii poştali pleacă pe trasee. Pentru alocaţii! Zeci de persoane, majoritatea femei de etnie rromă, cu copii în braţe, în cărucioare şi de mână pândesc ieşirea poştaşilor din clădire ca să încaseze banii pe care statul îi dă pentru fiecare copil.
Dis-de-dimineaţă, în zonă se instalează adevărate tabere gălăgioase şi de-a dreptul agresive. De la cei mai mici, până la adulţi, toată suflarea e nerăbdătoare să pună mâna pe banii pe care statul îi dă în sprijinul familiilor cu copii. De cele mai multe ori, aceştia sunt cheltuiţi imediat pe băutură şi ţigări. Poştaşii nu au încotro şi împart banii pe loc, scenele repetându-se în fiecare lună.
De regulă, femeile îşi motivează aşteptarea în faţa Oficiului Zonal al Poştei prin aceea că nu pot sta toată ziua acasă să aştepte sosirea poştaşului fiind ocupate cu alte îndeletniciri (una dintre ele fiind, evident, cerşitul -n.r.), aşa că preferă acest mod de a intra în posesia banilor pe carea r trebui, de fapt, să îi cheltuiască în folosul celor mici.
Alocaţia de stat, o formă de ocrotire fără discriminare, este acordată tuturor copiilor de până la 18 ani şi, în anumite cazuri, chiar şi după această vârstă. Anul trecut s-a decis majorarea alocaţiei de stat pentru copii, astfel că aceştia beneficiază în 2016 de un cuantum lunar mărit. Din iunie anul trecut, alocaţia lunară de stat pentru copiii de 2-18 ani şi liceenii de peste 18 ani a crescut de la 42 la 84 de lei.
Atunci când împlinesc 14 ani, copiii pot primi direct alocaţia de stat, dacă reprezentantul lor legal încuviinţează acest lucru. Totodată, alocaţia se plăteşte direct liceniilor de peste 18 ani în baza unei cereri.
am sperat ca odata cu Brexit-ul asta sa vina o criza apocaliptica [ceea ce a si spus Sorros], si sa terminam odata /sa se termina /sa crape odata la noi sistemul asta ticalos de capuseala , sa terminam odata ptr totdeauna cu toate aceste lucruri si pomeni si …..ajutoare si bani dati din buzunarele noastre. nu a fost sa fie . ar fi fost singura posibilitate si sansa sa scapam odata de astea. eu inca mai sper . altfel nu scapam. nu avem nici o sansa
Din pacate acest sistem ii fac pe acesti indivizi sa beneficieze de bani fara sa munceasca! Anual doar pe pe astfel de capuseli cum bine spunea Raul, Romania cheltuieste 5 miliarde de lei adica mai bine de un miliard de euro! Si toti acesti bani sunt dati pentru a intretine o anumita minoritate care s-a obisnuit sa stea cu mana intinsa, care au pretentii pentru case, pentru ajutoare de tot felul care beneficiaza de tot felul de programe si care cu toate astea urla peste tot ca este marginalizata si discriminata! Am ajuns in Romania ca cetatean roman sa ma simt eu discriminat! Eu platesc o gramada de taxe, impozite incepand de la cel pe salar pana la casa , masina si cine mai stie pentru ce si toate astea ca sa intretin trei milioane de putori ordinare si asta prin grija statului roman si a clasei politice din Romania!
Înțeleg alocația pentru copiii de până la 7 ani să fie acordată fără condiții (deși și aici s-ar putea găsi forme corecte), însă pentru copii de peste 7 ani, adică elevi să fie acordate doar dacă frecventează școala și are media la purtare peste 8 ca să nu zic 10… Ce facem aici susținem șmecheria, hoția, incultura și lipsa de educație?!?…
da……si ei in contrapartida sustin votul . fara ei ……..
Exista mai multe feluri de alocatie, cea de stat de 84 de lei se acorda fara niciun fel de conditie pana la terminarea liceului (evident sa nu repete sau sa fie exmatriculat), mai exista o alocatie de sustinere a familiei care se acorda in functie de veniturile intregii familii, pentru cei cu copii sub 18 ani, si exista conditia ca acestia sa nu acumuleze absente, daca fac absente initial se supenda alocatia iar mai apoi se poate si inceta daca este exmatriculat.
Gradul de civilizatie al unui popor se cunoaste dupa felul in care ii trateaza pe cei saraci. Nu putem sa spunem „eu am bani imi trimit copilul la facultate, iar de copilul vecinului nu ma intereseaza. Nu ii putem spune vecinului ca e problema lui sa isi creasca copilul handicapat. Trebuie sa ne ajutam intre noi altfel nu suntem o societate ci un grup de clanuri.O societate in care unii circula in masini 4×4 si altii stau på marginea drumului la cersit sau se prostitueaza nu mai e societate.
Nici eu n-am inteles lucrurile astea, insa dupa 17 ani de munca in Scandinavia mi-am dat seama ca au dreptate. Aici nu vezi jaf armat, nu vezi omucidere, oamenii traiesc intr-o societate in care se simt in siguranta.
din alocatia de 84 de lei nu-mi trimit copilul la facultate dar pe de alta parte nu folosesc banii din alocatia copilului pe bautura si tigari! Sunt de acord ca trebuie ajutati dar daca le dai bani fara sa faca nimic este foarte convenabil. Mie, dumeavoastra si oricui ne-ar placea sa primim bani fara sa facem ceva si cu siguranta ne-am si obisnui cu situatia dar va intreb asta este corect?
pliiiiin de rromi cu puradei tot orasul.Romania in pericol! Niciodata nu am vrut sa cred dar acuma sunt ferm convins,in ritmul acesta se duce tara de rapa!
tara se va numi Rroommania… fac astia la copii si pe urma ii duc la cersit pt ca n-au bani de crescut copii… pur si simplu isi bat joc de copii. Ii tin doar in niste haine mizerabile si nespalati.
nu ma deranjeaza ca-s asistati social..da’ sa nu-si bata joc
de munca altora.. gunoaiele
https://s31.postimg.org/dag1ux8aj/IMAG0299.jpg
Doamna Cristiana, am scris un articol despre cum văd eu ieşirea din acest cerc vicios, dacă vă interesează, puteţi să-l preluaţi integral, parţial, editat sau nu. Nu e nevoie să validaţi acest comentariu, mulţumesc 🙂
http://csabi.ro/blog/34-alocatia-copiilor-dublu-sau-nimic.html