Actualitate

Un stadion plin cu spectatori, dar și sania lui Moș Crăciun, din piese lego, la Casa Argintarului

(FOTO) Un stadion plin cu spectatori care privesc la un meci unde scorul este deja 2-0, dar și sania lui Moș Crăciun din piese Lego, brazi împodobiți, dar și multe altele construcții interesante pot fi admirate la Casa Argintarului din Bistrița unde s-a deschis expoziția de iarnă a Asociației Brickenburg.

Jucăriile din plastic de tipul Lego au început să fie populare încă din jurul anului 1950. Piesele Lego cuprind un întreg univers, iar micile “cărămizi” sunt folosite pentru a construi aproape orice.

Pentru a descrie cel mai bine jocul de Lego, oamenii de știință au introdus un termen care poate fi catalogat mai degrabă drept oximoronic: “serious play”, în traducere “joaca serioasă”.

Atât timp cât Lego presupune dezvoltarea inteligentei indiferent de vârstă, dezvoltarea creativității, exprimarea sentimentelor, înlăturarea constrângerilor sociale și, nu în ultimul rand, competiția, termenul este cât se poate de adecvat, așa că merită să îi încurajați pe cei mici să înceapă să asambleze ”cărămizile” într-un mod cât mai creativ.

Expoziția este deschisă la Casa Argintarului din Bistrița (str. Dornei) în perioada 4-11 decembrie, între orele 11.00 – 18.00. Primii vizitatori i-au trecut deja pragul.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS