Actualitate

Unde s-au făcut împăduriri anul acesta și câți puieți s-au plantat. Ce urmează

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, anul acesta s-au făcut împăduriri integrale pe o suprafață de 429,39 ha, din care 24,91 ha sunt proprietate publică a statului și 404,48 ha proprietate publică a unităților administrative teritoriale, fiind plantați peste 2,1 milioane de puieți.

S-au făcut și completări în plantațiile înființate în fondul forestier în anii anteriori, pe o suprafață de 72,93 ha (2,48 ha proprietate publică a statului și 70,45 ha proprietate publică a unităților administrative teritoriale) unde s-au folosit peste 100.000 de puieți, precizează Garda Forestieră.

Marea majoritate a puieților folosiți pentru executarea acestor lucrări au fost produși în pepinierele proprii ale Direcției Silvice Bistrița, ale ocoalelor silvice private și în pepinierele private din raza județului nostru.

În toamna anului 2017 sunt prevăzute împăduriri pe o suprafață de 40 ha de terenuri agricole degradate constituite într-un perimetru de ameliorare, amplasat pe raza comunei Budești.

În tabelul următor sunt prezentate în formă analitică lucrările de regenerare a pădurilor executate în primăvara anului 2017 de către structurile de administrare silvică de pe raza județului:

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.