Transilvania Broker de Asigurare devine prima companie de brokeraj în asigurări listată la BVB. Prețul stabilit a fost de 14,4150 lei pe acțiune după aplicarea discountului de 7%. Valoarea ofertei a depășit astfel 9 milioane de lei pentru 25% din capitalul social. Transilvania Broker: Țintim o cotă de piață de minim 10% în următorii 2 ani și o dublare a veniturilor și a marjelor de profit în următorii 3-5 ani.
Acțiunile Transilvania Broker de Asigurare, unul din principalii jucători din piaţa locală de brokeraj în asigurări, au intrat la tranzacționare pe piața reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) în data de 2 noiembrie, cu simbolul bursier TBK. Acțiunile TBK au început tranzacționarea în urma încheierii cu succes a unei oferte publice inițiale secundare de vânzare a acțiunilor existente care a fost subscrisă în proporție de peste 270% într-o zi și jumătate. Au fost vândute 625.000 de acțiuni reprezentând 25% din capitalul social. Prețul din ofertă a fost de 15,5 lei / acțiune, iar în urma aplicării discountului de 7% prețul stabilit a fost de 14,4150 lei / acțiune, iar valoarea ofertei a depășit astfel 9 milioane de lei. La acest preț, capitalizarea companiei depășește 36 de milioane de lei.
Transilvania Broker devine primul broker de asigurare din România care se listează pe Bursa de Valori Bucureşti. „Patru companii antreprenoriale românești din domenii diferite s-au listat la BVB în mai puțin de un an și fiecare companie activează într-un domeniu care este reprezentat în premieră pe bursa românească. Bursa oferă tot mai multă diversitate și atractivitate investitorilor și va continua să atragă companii reprezentative pentru economia românească,” a declarat Lucian Anghel, președintele Consiliului de Administrație al BVB.
„Viitorul arată bine și vom încerca să profităm de acest capital de încredere oferit. Avem o agendă extrem de încărcată începând de mâine pentru că avem planuri îndrăznețe: țintim o cota de piață de minim 10% în următorii doi ani, continuăm dezvoltarea de produse și servicii conexe asigurărilor cu partenerii din piață, continuăm dezvoltarea departamentelor de corporate, sănătate/viață, daune, prin atragerea de oameni cu un nivel înalt de expertiză, și vom atrage noi colaboratori care vor genera volume în creștere. Toate acestea, pe lângă multe alte proiecte, vor duce la o dublare a veniturilor și a marjelor de profit în următorii 3-5 ani,” a spus Dan Niculae, director general Transilvania Broker.
„Listarea la bursă va însemna pentru Transilvania Broker o certificare a transparenței. Beneficiile listării sunt importante, credem noi, și sunt legate de imagine, transparență, credibilitate și vizibilitate. Avantajul major va fi, cu siguranță, acela că vom reuși să strângem în jurul nostru oameni pricepuți, cu experiență în domeniu, specialiști ai acestei piețe, și mă gândesc în primul rând la colaboratorii noștri actuali, interesați să devină acționari în companie,” a declarat Gabriel Login, director executiv Transilvania Broker.
Oferta de vânzare a fost închisă după o zi și jumătate, când s-a atins un grad de subscriere de peste 270% și când în sistem au fost introduse peste 800 ordine din partea investitorilor instituționali și de retail, totalizând aproape 1,7 milioane de acțiuni.
„Succesul ofertei pentru acțiunile Transilvania Broker confirmă apetitul investitorilor pentru noi listări, precum și încrederea acestora în viitorul pieței de capital. Felicităm ofertanții pentru inițiativă și viziune și așteptăm ca și alte companii să valorifice fereastra de oportunitate, urmându-le exemplul. Goldring va continua să promoveze spre cota Bursei de Valori București companiile inovatoare, cu performanțe dovedite și perspective în sectorul lor,” a precizat Virgil Zahan, CEO al Goldring, companie care a intermediat tranzacția.
Transilvania Broker de Asigurare are sediul în Bistriţa şi activează pe piaţa intermedierii în asigurări din 2006, fiind deţinută de Gabriel Login, cu 60% din acţiuni, şi Dan Niculae (40%). Transilvania Broker deţine o reţea de peste 1.500 de colaboratori în toată ţara şi un portofoliu de peste 900.000 clienţi unici, persoane fizice şi juridice, potrivit datelor valabile la finalul anului trecut. În anul 2016, societatea a intermediat prime de peste 360 de milioane de lei, a raportat un venit de peste 62 de milioane de lei şi un profit de peste 3,6 milioane lei.
Le-am si dat un sfert din detinere.in zilele următoare lichidez tot.
Nu am încredere deloc in astia.am luat doar ptr 7% , si credeam ca in prima zi va fi bătălie……dar a fost un fiasco.
Renunt . Sa ia cine vrea.