Azi-noapte, la ora 00.48, pe Valea Budacului, la numărul 3, o persoană a observat pe Drumul Județean 173 C o ursoaică cu pui, fiind apelat numărul de urgență 112.
Au fost desfășurate mai multe echipe de intervenție în zonă, sub coordonarea primarului municipiului Bistrița: Poliție Locală, SVSU, Jandarmerie, Poliție Națională, plus personalul Ocolului Silvic Bistrița și medicul veterinar cu care municipalitatea are încheiat un contract de permanență și intervenție la astfel de evenimente.
La sosirea la fața locului, nu a mai fost observat niciun animal, dar căutările în zonă au continuat câteva ore, pentru a preîntâmpina orice situație de pericol, informează Poliția Locală.
ISU Bistrița-Năsăud a trimis un mesaj prin sistemul Ro-Alert privind apariția unui urs la ieșirea din Bistrița spre Budacu de Jos, fiind recomandate măsuri de autoprotecție.
De la începutul anului, au fost trimise circa 20 de mesaje Ro-Alert care anunțau apariția unor urși în zone populate din Bistrița-Năsăud.
Fiindcă ați distrus Pădurile Codrişor şi Cocoşu aşa că este normal ca acum ursul să vă vină în curţi .
4. Stai jos
Ești p&@ost stai jos. Pădurile sunt tot acolo, dar tu comentezi de la etajul 7 și n-ai călcat în viata ta într-o padure.
Urșii s-au înmulțit și răspândit necontrolat și datorita ideii idioate de realocare.
Țeapă nu a fost nici-un urs
Daca era terminata pista de biciclete cobora pe ea pana in centrul urbei,frumoasa treaba!
Ne merităm soarta ca nație de 2 lei.
Când vați făcut case acolo în Pădure nu vați gândit că o să fiți vecini buni cu ursu ?!
Eu v-am zis să reduceți viteza, pentru ca puteți da cu mașina peste un urs (s-a întâmplat în Jud Harghita) , un cal lăsat la păscut, (chiar s-a întâmplat unor prieteni de-ai mei) un elan (s-a întâmplat unei doamne din Norvegia, verișoara soției mele)
În fiecare an , toamna, citim despre urși care coboară prin localități , la castelul Teleki, prin Bârgău etc.
asta este perioada de risc maxim ( septembrie, octombrie) când ursii nu mai găsesc mâncare în pădure și încă. U au intrat în hibernare,
Răbdare, încă 2-3 ani și urșii se vor plimba pe pietonal, vor intra în case, în blocuri. Pentru că, nu-i așa, și blocurile s-au construit în habitatul urșilor. Răbdare și tutun!
Nu-i așa. Urșii și-au extins habitatul urmare a înmulțirii necontrolate.
In anii 80 am bătut la pas peste 50% din munții României și n-am întâlnit niciun urs.