”Senatoarea USR Simona Spătaru consideră că Parchetul General ar trebui să se sesizeze, iar ministrul Educației, Ligia Deca, să declanșeze o anchetă internă în cazul recursului depus după expirarea termenului de Ministerul Educației în dosarul în care premierul Ciucă solicita suspendarea analizei tezei sale de doctorat.
Simona Spătaru, membră a Comisiei juridice din Senat, consideră că „într-un stat de drept ca România, ar fi fost de așteptat să fie declanșată, din oficiu, o anchetă penală și cu privire la acest dosar, existând indicii temeinice pentru una sau mai multe infracțiuni de corupție sau serviciu săvârșite pentru a-l scăpa basma curată pe domnul premier. Ca avocat, vă pot spune că nu există să uiți să depui un recurs la timp într-un dosar de o asemenea magnitudine”.
La rândul ei, senatoarea USR Silvia Dinică, președintă a Comisiei pentru știință, inovare și tehnologie, consideră că „premierul Nicolae Ciucă folosește abuziv instituțiile statului, încă o dată, ca să rămână «dr. Ciucă»! După ce Ministerul Educației a depus recursul după termenul legal, Înalta Curte de Casație și Justiție a fost nevoită să respingă acțiunea pe procedură, astfel încât șeful executivului rămâne în acte cu reputația nepătată. Statul Pluton a îndeplinit cu succes încă o misiune de protejare a Premierului General. Inamicul, statul de drept, a fost subjugat”.
În primă instanță, premierul Nicolae Ciucă obținuse suspendarea analizei tezei sale de doctorat, pe absurdul motiv că analizarea lucrării „are un impact major în credibilitatea electoratului şi a partidului”, transmite într-un comunicat USR Bistrița-Năsăud.
👍🏻 USR.
Și 2. Conectați mai mult cu oamenii, apropiați -vă mai mult de ei.
🙂
Ăsta-i un fenomen generalizat în instituțiile bugetare.
Ori nu declară recurs, ori fac o ”apărare” a instituției de toată rușinea ori, dacă fac recurs – de gura Curții de Conturi, ”uită” să-l motiveze ori să achite taxa de timbru, acestea fiind anulate.
A se vedea doar la ITM Bistrița astfel de recursuri anulate de curtea de apel cluj când era vorba de drepturi salariale , inclusiv ale conducerii.
Dar situații similare se găsesc la primărie, prefectură , spital, etc.
PROPUN CA SALARIUL BUGETARILOR SA NU FIE INFLUENTAT DE STUDIILE FACUTE DUPA VARSTA DE 25 DE ANI…ce studii sunt alea facute de toti babalsculii la 47 de ani ca sa treaca i o grila superioara de salarizare????
Daca ei isi dau legi normanal ca totzi prostalaii umbla dupa doctorate si facultati
Noi suntem stat de drept, cu principii democratice avansate. Învățarea este pe tot parcursul vieții și nu poate fi îngrădita de vârstă. Paradoxul este ca nu întotdeauna se respecta legea competentei. Aici trebuie umblat. Deocamdată, tara se umple de doctori și generali de paie, fără armata și se golește de medici. Propunerea dumneavoastră se potrivește cu doctrina sosocilor, simionilor târzii sau mai nou cu formatiunea de la Cluj, ROEXIT.