Actualitate

Vacanţă de poveste la muzeu sau ce pot face câteva mânuţe dibace

Au ales să-şi petreacă vacanţa învăţând lucruri noi alături de alţi copii de vârsta lor. 35 de elevi din Bistriţa au răspuns provocării Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud şi au petrecut o „Vacanţă de poveste” alături de muzeograful Elena Pleniceanu care i-a învăţat să-şi facă singuri brăţări, broşe, inele şi alte accesorii.

„Şcoala de vară am proiectat-o anul acesta în lunile iunie, iulie, august şi ne-am gândit să facem nişte ateliere în care să confecţionăm accesorii din ceramică şi textile. Am avut un număr de 35 de copii prezenţi pe toată perioada. Am organizat şase serii şi am lucrat câte 16 ore cu fiecare copil. Am realizat broşe, cercei, alte accesorii pe care vrem să le vindem, iar banii adunaţi dorim să-i donăm Centrului Micul Prinţ care îi ajută pe copiii cu autism”, a spus muzeograful Elena Pleniceanu, coordonatoarea şcolii de vară de la muzeu.

vacanta la muzeu 2 vacanta la muzeu 3 vacanta la muzeu 4 vacanta la muzeu 5

În cadrul şcolii de vară, copiii au învăţat să facă brăţări, broşe, coliere şi inclusiv obiecte mici din ceramică – animale, flori, frunze, pe care care le-au pictat în culori vii.

„Scopul a fost unul de învăţare, dar şi de relaxare. Noi ne-am jucat învăţând lucruri la care m-am gândit eu că le vor fi folositoare în viaţă. Nu strică să ştii să foloseşti un ac de cusut, să utilizezi un pistol de lipit, un cleştişor. Unei femei îi sunt utile toată viaţa aceste cunoştinţe. Am mai vrut să le arăt copiilor că pot folosi absolut orice, să improvizeze pentru a-şi crea ţinute frumoase. Au nevoie doar de imaginaţie şi de puţin dibăcie în a-şi folosi mâinile”, a spus Elena Pleniceanu.

Copiii care au participat la şcoala de vară de la muzeu şi-au expus creaţiile în curtea exterioară. Le puteţi admira şi cumpăra până duminică la ora 18.00.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.