”Eşti pofticios şi lipsit de prejudecăţi culinare? Ai curiozitatea de a afla cum gătesc vânătorii? Cât suflet şi ce ingrediente numai de ei ştiute pun într-un eveniment public care le promovează pasiunea? La toate acestea vei găsi răspunsul potrivit dacă vei participa la cea de-a treia ediţie a concursului Vânătoare la ceaun, concurs de gătit carnea de vânat la ceaun, în aer liber. Un eveniment al cărui gust sigur nu-l vei uita!”, anunţă organizatorii.
Primăria şi Consiliul Local Beclean, Muzeul ”Casa de vânătoare” Beclean şi Steyr Mannlicher (Austria) – reprezentanţa din România organizează sâmbătă 18 august, la Băile Figa, cea de-a treia ediţie a unui inedit concurs culinar de tip popular: prepararea la ceaun a sosului vânătoresc din carne de vânat în ambianţa specifică unei serbări vânătoreşti.
Participanţii vor găti sosul vânătoresc cu ajutorul dotărilor personale (ceaun, ingrediente specifice reţetei: carne de vânat, legume, condimente, eventual salate ori murături, lemne de foc de anumite esenţe dacă reţeta o impune, etc.) cu condiţia ca toate ingredientele folosite să fie proaspete şi optime consumului public.
Organizatorii vor pune la dispoziţia fiecărei echipe participante un perimetru, vesela de unică folosinţă (farfurii şi tacâmuri de plastic) precum şi pâinea necesară. De asemenea, organizatorii vor asigura şi mobilierul minim necesar participării.
La standul propriu, echipele pot expune fie elemente de cultură artizanal-vânătorească (trofee, embleme sau alte elemente de personalizare cu specific vânătoresc precum sloganuri, numele asociaţiei sau grupei de vânătoare reprezentată de “bucătari”), fie simboluri (afişe, bannere) ale eventualilor sponsori ai echipei participante. Este permisă şi instalarea unor corturi ale echipei participante, cort ce va fi instalat în zona corturilor situată în apropierea standurilor de concurs.
Organizatorii vor oferi participanţilor diverse premii şi diplome, trei echipe obţinând în urma jurizării trofeele : “Polonicul cel mai gustos”, “Polonicul cel cel mai vânătoresc” şi, Marele Premiu, “Polonicul cel mai cel!”.
“Polonicul cel mai gustos” va fi câştigat de echipa care obţine cel mai mare punctaj la secţiunea culinară, jurizarea fiind făcută de către juriul de specialitate compus doar din maeştrii bucătari profesionişti. Trofeul “ Polonicul cel cel mai vânătoresc ” va fi câştigat de echipa care obţine cel mai mare punctaj la secţiunea ”Promovarea culturii vânătoreşti”, jurizarea fiind făcută la această secţiune de către juriul de specialitate compus doar din personalităţi apreciate pentru promovarea culturii şi onestităţii vânătoreşti. Marele Premiu, “Polonicul cel mai cel !” va fi câştigat de echipa care a cumulat cel mai mare punctaj la cele două secţiuni, cea culinară şi cea de promovare a culturii vânătoreşti.
Un juriu al presei cinegetice va acorda unuia dintre concurenţi, varianta individuală şi populară a Marelui Premiu, trofeul “Ăl mai ăl!”.
Preşedintele juriilor va fi dr. Paul Schuller, reprezentant Steyr Mannlicher în România.
Foto: arhivă 2011
Adaugă comentariu