Actualitate

Vasile Bar: Este nevoie de o intervenție dură a Guvernului în anumite sectoare

”Este nevoie de o intervenție dură din partea Guvernului în anumite sectoare economice”, a spus președintele Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, Vasile Bar, la o întâlnire a prefectului Stelian Dolha cu mediul de afaceri din județ pe tema măsurilor economice ce ar trebui luate în perioada post-pandemie.

Vasile Bar a spus că, în opinia sa, Guvernul trebuie să intervină pentru ”echilibrarea balanței între importuri și exporturi”.

”În prezent, ne confruntăm cu un mare decalaj între importuri și exporturi – de circa 17 miliarde de euro la finele anului trecut – pe fondul importurilor masive de produse alimentare (produse de panificație, lactate, fructe și legume), în defavoarea exporturilor. În consecință, este nevoie de o gestionarea mai stricta a problemelor alimentare de către Guvern. Ar trebui să devină prioritar consumul de produse românești. Pentru încurajarea acestui aspect, ar fi utilă amendarea Legii 28/2020 pentru modificarea Legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare românești, care prevede interdicția de a afișa la raft inscripția „Fabricat/Produs în România”, a spus el.

Tot Vasile Bar a cerut aplicarea Legii 197/2018 – Legea muntelui. ”Cu toate că aceasta există, în prezent nu se aplică, în condițiile în care aproximativ 30% din suprafața țării este zonă montană”, a menționat președintele Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud.

Propunerile Camerei de Comerț și Industrie din România pentru relansarea economică le puteți citi AICI.

3 comentarii

  • S-a trezit si asta.
    Nenea Bar, inainte nu spuneai nimic, erai probabil foarte multumit.
    Tot asa se tăiau padurile, tot pensie speciala exista, autostrazi ioc.
    Somn usor.

  • Distinse domn, la cum ai spus-o am crezut că ceri desfințarea domeniilor de activitate ce au avut de suferit de pe urma unor măsuri ale unor autorități inepte. Lasă că la finele actualului an deficitul va crește la vreo 30 de miliarde de euro, nu-ți fă probleme! Toate aceste detalii arată ce mare economie avem, cât este ea de competitivă și cât de bine ancorată la realitate este. Bani sunt și au fost, dar nu există minte în capul celor puși să-i gestioneze sau să-i atragă. Doar de la aderarea noastră la UE am avut la dispoziție o grămadă de miliarde de euro, la ce au folosit? Care sunt imensele progrese majore înregistrate de România, chiar cu acel procent de absorție scăzut? Am părăsit ultimele locuri la nivelul Uniunii ca nivel de dezvoltare și de trai? Nu-mi aduc aminte să se fi întâmplat așa ceva. Tot fără infrastructură suntem, tot fără educație, tot fără un sistem de sănătate adecvat (să nu ne lăsăm păcăliți de aparenta stare de bine generată de depășirea nu știu cărei epidemii, față de ce a fost la alții, la noi a fost pistol cu apă, nu datorită autorităților, ci conjuncturii, uitați-vă la țările din jurul nostru, aproape toate stau mult mai bine, asta ce înseamnă că au niște autorități nemaispus de pricepute? să fim totuși serioși.), nu avem agricultură, turism etc. Și atunci care sunt imensele realizări ale unor politicieni inapți, plătiți pentru a face toate acestea cu bani grei și cu multiple privilegii. Gândiți-vă doar la faptul că, și dacă ar fi implementat câteo reformă la 2-3 ani, am fi avut astăzi reformate toate domeniile de activitate, le avem? Și atunci nu ar trebui să le cerem toate lefurile babane înapoi? Ba da, dar cine să o facă, dimpotrivă, de 30 de ani sunt aleși aceiași, fiind așadar premiați și nu sancționați.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.