Actualitate

Vechiul han al Bistriţei, scos la vânzare. Câţi bani vrea proprietarul

Vechiul han al Bistriţei, situat pe Calea Moldovei, este scos la vânzare de proprietar, respectiv de omul de afaceri Ioan Moldovan de la Agroinvest şi Combis, cel care a anunţat că vrea să vândă hotelurile „Dracula”, „Coroana de Aur” şi „Codrişor”.

Potrivit unui anunţ postat pe site-urile de imobiliare, Hanul are suprafaţa construită de 850 mp , iar suprafaţa utilă de 1115 mp, fiind construit pe trei nivele: subsol, parter şi etajul întâi.

Proprietarul cere pe el 700.000 de euro şi anunţă că nu percepe niciun comision de la cumpărător.

17 comentarii

  • Imi poate spune cineva de la cine le-a cumparat dl. Moldovan ca să le vândă acum?????? Dracula cred ca-lva vinde urmaşilor lui Bram Stoker, in caz ca-i are!!!!!

    • Ati auzit de metoda lui Vacaroiu de privatizare numita MEBO? Nu cred ca erati nascuta pe vremea aia, altfel ati fi stiut de ea. Asa s-au privatizat si Teraplastul, Rombat, Ralu si ale cateva mii de societati comerciale, asa numita cuponiada si de aici restul de acumulare si transfer de capital de la unii la altii.

    • Am auzut de netoda MEBO- şi uite aşa au apărut „oligarhii” româniei.
      In Rusia este de 100 de ori mai rău ca la noi, câțiva oameni au pus mâna pe resursele țării după căderea comunismului, iar cu banii câstigați finantează cluburi profesioniste de fotbal. Ruşii de rând trăiesc în sărăcie, şi să mai spună cineva că Rusia este o țară comunistă. Nu este!
      Zona han este aglomerată, poluată, zgomotoasă, dezordonată, în jur sunt blocuri comuniste, sensuri giratorii, benzinării, cabluri şi fire trase pe peretii blocurilor, betoane etc. Este foarte urât.
      Ce să faci cu hanul?
      Cred că cel mai bine ar fi să-l demolezi şi să infrumusetezi zona.
      1. O parcare subterană pt spital şi riverani, şi un părculeț deasupra.
      2. Demolat tot: han, fântână arteziană, benzinărie şi construit un bloc nou, modern şi frumos cu magazine la parter, firme la etajul 1 şi locuințe de la etajul 2 în sus.
      Merită să dai 700.000 euro pe han, doar pentru a-l demola şi a construi ceva nou acolo?
      Nu cred. Deci zona aceea tot ca dracu va arăta şi în viitor.

    • Ma,voi v-ați vândut cuponul pe o sticla de vodka și acum întrebați cum a cumpărat dl. Moldovan Combisul ?
      Câți dintre voi aveați curajul sa va împrumutați la bănci când rata inflației era 300% ?Omul asta a făcut-o!
      Când v-a dat Iliescu apartamentele cu 80000-100000 lei vechi,plătibili in rate FIXE ,fără dobânda , ( rate devenite ridicol de mici din cauza superinflatiei ) , cum a fost ? A fost bine !
      Acum faceți pe prostii și frustrații ,numărând banii unui om care a început de jos, s-a dedicat firmelor mai mult decât familiei, a dat de lucru câtorva sute de bistrițeni și care acum probabil s-a saturat sa mai fie batjocura unor hoți și diletanți ,vremelnic făcători de proaste legi !

  • NOI ROMANII SUNTEM CARCOTASI DIN MOSI STRAMOSI.AVEM UN TALENT INEGALABIL SA DEZGROPAM PE CEI DE DINCOLO .SA-L CUMPERE CINEVA SI SA-L PUNA IN VALOARE ,POATE DEVENI O PERLA TURISTICA A BISTRITEI .SI CEI CARE IL VAND NU MANANCA CU DOUA LINGURI SI NU LE DUC DINCOLO CAND PLEACA PE UN TERMEN NEDEFINIT.

    • Aveti perfecta dreptate , dar ce sa-i faci daca a mancat mult de pe jos cand era copil mic.

  • Ptr. Adrian C. Daca ai studia atent ce s-a intamplat cu firmele romanesti privatizate prin metoda Mebo ai observa ca majoritatea au dat faliment. Ele au incaput pe mana unor manageri de proasta calitate, slab pregatiti, pusi pe capatuiala rapida, nu pentru a dezvolta societatea. Din pacate mari oligarhi, la care tu faci referire, atat la noi cat si la rusi, poate si la celelalte tari est europene, au aparut cu persoane din fostelor structuri ale serviciilor secrete care au avut contracte cu staul, sau au fost avantajati si aici pot da o lista de nume pe cateva pagini, dar nu e cazul.

    • La fel cum şi-au cumpărat românii apartamentele. Pe sume modice.
      Inainte de revoluție, apartamentele erau ale statului, iar locatarii erau chiriaşi.
      In perioada 1991-1993 cred, îți puteai cumpăra apartamentul, cu o sumă care nu depăşea valoarea unei bovine.
      Țin minte lucrul acesta, pentru că bunicii mei au vândut o vacă şi ne-au dat banii nouă, să cumpărăm apartamentul.
      In acea perioadă statul a fost darnic, ca să nu spunem risipitor.

    • Vezi un pic Caritas, de unde unii”privilegiati” ridicau banii la saptamana, vezi FNI-ul, vezi Gelsor, vezi devalizarea bancilor: Bancorex , Agricola, a Religiilor si exemplele pot continua, iar unii au folosit direct banii in valuta a acestor servicii fara sa ne intrebe.

    • Cine a zis că va fi demolat?
      Poate că cei care vor cumpăra hanul, gândesc altfel decât noi.
      Simbol al oraşului? Poate. Dar construcția nu este veche de sute de ani. Cred că s-a construit in anii 1960-1970.

  • ai mei o intrat in democratie cu 50.000 lei ( bani stransi pt o Dacie ) , in numa cativa ani inflatia o ajuns asa de mare incat cu carnetele de CEC ( unde aveam si io bani stransi pt un Pegas ) nu mai valorau nici macar cat hartia de carnete CEC ; asa de tare s o devalorizat banii incat de acei 50.000 lei ( care erau bani multi in comunism ) , ai mei o mai pus bani si o cumparat un TV color ; o mai pierdut apoi bani l aSAFi , FNI , CARITAS etc si abia cand o investit in Rombat acumais milionar in euro , pt ca cei de la Rombat au avut un management BUN !!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.