Ideea i-a aparţinut şi de această dată Alinei Pop, o minte jucăuşă şi inovatoare care ştie să facă atractivă pentru tânăra generaţie instituţia în care lucrează. În parteneriat cu profesoara Adriana Scripeţ de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” şi cu tot sprijinul din partea directorului Bibliotecii, Ioan Pintea, luni, Grădina „Ioan Alexandru” a răsunat de muzică de dragoste, versuri şi bună dispoziţie.
„Drag de vers, de Dragobete este o acţiune prin care noi ne-am propus să promovăm literatura de dragoste. Am încheiat un parteneriat cu CNLR prin doamna profesoară Adriana Scripeţ şi elevii unei clase a X-a. Am împărţit 400 de cartoline cu poezii de dragoste şi ziua o încheiem cu o petrecere pentru ei, cu un concurs de karaoke. Avem premii pentru ei tricouri inscripţionate, cărţi şi rame pentru fotografii. Ca să avem un cadru frumos aici, am creat panouri handmade, am decupat fotografii, am pus pe panouri poezii pentru ca să ne bucurăm de această zi. Din păcate, actuala generaţie nu prea citeşte literatură de dragoste şi tocmai de aceea am organizat evenimentul fiindcă vrem să le arătăm copiilor că dragostea nu este ceea ce se promovează la televizor, ceva vulgar, ci presupune o sensibilitate şi romantism”, a spusa Alina Pop.
Şi profesoara Adriana Scripeţ a spus că, din păcate, adolescenţii de azi nu prea citesc poezii de dragoste. „Cred că noi, adulţii, citim mai mult decât ei. Fetele cred că citesc mai mult decât băieţii, dar fiecare ocazie pe care o avem, cum e şi aceasta, o folosim ca să-i îndemnăm să citească şi să se bucure de lectură”, ne-a spus Adriana Scripeţ.
Acţiunea de luni vine în completarea startului bun pe care l-a avut Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” în acest început de an în care, printre oaspeţii instituţiei, s-au numărat şi redactorii Revistei Formula AS.
Pe fondul mizeriei produse de jalnicul spectacol oferit zilnic de clasa politica si luati de valul maruntelor preocupari cotidiene, nu bagam de seama ca in jurul nostru mai e loc si lucruri frumoase precum evenimentul petrecut in gradina Ioan Alexandru a Bibliotecii judetene, cu prilejul sarbatorii de Dragobete. Comportamentul cotidian al multora este cel mai bine ilustrat in versurile poeziei lui Romulus Vulpescu, intitulata „In fiecare zi”:
„In fiecare zi, ne batem joc
De pasari, de iubire si de mare,
Si nu bagam de seama ca, in loc,
Ramane un desert de disperare.
Ne amageste lenea unui vis
Pe care-l anulam cu-o sovaire;
Ne reculegem intr-un cerc inchis
Ce nu permite ochilor s-admire;
Ne rasucim pe-un asternut posac,
Insingurati in doi, din lasitate,
Mintindu-ne cu guri care prefac
In zgura sarutarile uzate;
Ne pomenim prea goi intr-un tarziu,
Pe-o nepermis de joasa treapta trista;
Prea sceptici si prea singuri, prea-n pustiu,
Ca sa mai stim ca dragostea exista.
In fiecare zi, ne batem joc
De pasari, de iubire si de mare,
Si nu bagam de seama ca, in loc,
Ramane un desert de disperare.”
Bă, mai lăsaţi-o moartă cu atâta iubire, fetelor, neveste de bărbaţi!
Mai vorbiţi şi de cele sfinte, o rugăciune, o priceasnă, ceva, maică.
Baba mea are 80 de ani şi sireaca tot ca voi a fost…
Minte muierească, dară voi ţineţi lumea şi cu bune şi cu frumoase!
vo