Actualitate

Veste bună de la Prefectură: adeverinţele care atestă promovarea Bacalaureatului pot fi apostilate

Absolvenţii care au promovat examenul de Bacalureat în 2014 şi care au nevoie de adeverinţe care să ateste acest lucru la admiterea în universităţi din străinătate, pot să îşi apostileze actele la Prefectură. Instituţia a primit undă verde pentru a pune apostila de la Haga şi pe adeverinţele viitorilor studenţi.

Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud anunţă faptul că absolvenţii de liceu care au promovat examenul de Bacalaureat şi care au intenţia să studieze în străinătate, au posibilitatea apostilării adeverinţelor avizate deja de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

„Potrivit Ordinului Ministerului Educaţiei Naţionale nr. 3.838 din 11 iulie 2014 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din sistemul naţional de învăţământ, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 518 din 11.07.2014, absolvenţilor ciclului superior al liceului, care au promovat examenul naţional de bacalaureat în anul curent, li se eliberează adeverinţe care atestă promovarea acestui examen. Pe lista actelor de studii care pot fi apostilate au fost introduse şi aceste adeverinţe, având în vedere faptul că o serie de absolvenţi ai examenului de bacalaureat au fost admişi la studii superioare în străinătate. Modelul Adeverinţei de promovare a examenului naţional de bacalaureat este cel menţionat în Anexă la Ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale nr. 3.838/2014”, se precizează într-un comunicat al Prefecturii.

Reamintim faptul că toţi candidaţii care au promovat Bacalaureatul anul acesta vor primi adeverinţe, în locul diplomelor pe care Ministerul Educaţiei intenţionează să le tipărească la Imprimeria Naţională, după ce DNA a demarat o anchetă privind monopolul unei companii private pe această activitate. În Bistriţa-Năsăud, adeverinţele au început să se elibereze începând de luni, 14 iulie, şi au valabilitate cel mult un an. Despre acest subiect, puteţi citi mai multe aici.

 

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.