Recomandări Social

Veşti bune pentru locuitorii din Ilva Mică. 14 uliţe vor fi asfaltate. Care sunt acestea

Primăria Ilva Mică va investi peste 5,3 milioane de lei în modernizarea infrastructurii rutiere locale. Este vorba de asfaltarea unor străzi din intravilan din care 4,9 milioane de lei sunt bani de la bugetul de stat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Cofinanţarea de la bugetul local este de circa 360.000 de lei, aşa cum a decis Consiliul Local Ilva Mică într-o şedinţă din luna martie a acestui an.

În luna mai, comuna Ilva Mică a cerut Agenţiei de Protecţie a Mediului Bistriţa-Năsăud emiterea acordului de mediu, iar APM a decis, ca urmare a consultărilor desfăşurate în cadrul şedinţei Comisiei de Analiză Tehnică din data de 14.06.2017, că proiectul PNDR- „Modernizarea infrastructurii rutiere locale, în comuna Ilva Mică, intravilan, judeţul Bistriţa-Năsăud”, nu se supune evaluării impactului asupra mediului şi nu se supune evaluării adecvate.

Prin proiect se propun pentru modernizare 14 străzi (ulițe) situate în intravilanul localității Ilva Mică, având lungimea totală de 5,418 km. În prezent, acestea sunt pietruite şi se află într-o stare accentuată de degradare, iar pentru scurgerea apelor există șanțuri de pământ degradate și colmatate. Iată ce străzi vor fi modernizate:

Străzile asfaltate vor avea 3 m lățime; acostamente 1×0,30-0,70 m, iar sistemul rutier va conţine: 4 cm strat de uzura BA 16, 6 cm strat de BAD20 (BAD25), 12 cm strat de baza din piatră spartă amestec optimal, 30 cm strat de fundaţie din balast. Scurgerea apelor se va face prin șanțuri din beton și șanțuri din pământ, rigole de acostament din beton, podețe existente și proiectate.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS