Actualitate Economie

Veşti bune pentru copiii din Subcetate. În sfârşit, Primăria Bistriţa le face teren de sport!

Sutele de copii din blocurile ANL şi sociale aflate în cartierul Subcetate vor putea face sport pe un teren amenajat de Primărie. După numeroase solicitări şi insistenţe, în sfârşit administraţia a înţeles că e nevoie de un astfel de spaţiu pentru ca adolescenţii să nu mai bată mingea între blocuri şi pe străduţe unde există riscul să fie loviţi de maşini.

În luna septembrie a anului 2012, scriam că Subcetate, un cartier nou, ridicat în ultimul deceniu, în care majoritatea locatarilor sunt tineri şi au copii mici, este pur şi simplu ignorat de administraţia locală care s-a mulţumit să amenajeze două locuri de joacă pe cei mai mici dintre puşti, prefăcându-se că nu observă ceata mare de copii de şcoală care nu are ce face decât să spargă seminţe pe scări sau să bată mingea printre maşini.

De când s-au mutat în vecini, în blocurile sociale, şi familiile sărace, numărul copiilor din cartierul Subcetate a crescut la câteva sute şi problema lipsei unui spaţiu în care ei să fie antrenaţi în diferite activităţi a devenit acută. Tot atunci solicitam public aleşilor locali să găsească o soluţie şi să amenajeze un teren de sport pentru copiii din această zonă.

Atunci şi un an mai târziu, Primăria Bistriţa s-a prefăcut că nu aude semnalul de alarmă tras. Între timp, în lipsa altei activităţi, copiii din Subcetate s-au bătut pe străzi şi a fost nevoie să intervină Poliţia. Despre acest subiect, am relatat pe larg aici.

Autoritatea locală pare, în sfârşit, atentă la ce se întâmplă în acest cartier. Aşa se face că, în bugetul pe 2014 al Direcţiei de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistriţa sunt repartizate sume pentru amenajarea unui teren de sport în cartierul Subcetate, pe o suprafaţă de 800 de mp, şi împrejmuirea lui: 64.954 lei, respectiv 20.000 de lei.  De asemenea, 17.911 lei vor fi folosiţi pentru amenajarea unei staţii de autobuz în Subcetate.

Să mai spunem că, la capitolul investiţii din bugetul local, se vor face studii de fezabilitate pentru blocuri de locuinţe construite prin ANL – Subcetate, etapa IV (110.000 lei) şi este programată proiectarea şi începerea execuţiei lucrărilor în proiectul celor trei blocuri cu 138 de unităţi locative (tot în Subcetate, construite prin ANL, etapa III) – 60.000 de lei. Totodată sunt prevăzute extinderea reţelei de iluminat public şi de canalizare în zonă.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.