Potrivit proiectului de buget întocmit de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, pentru funcţionarea ATOP şi a panoului electronic este necesară, anul acesta, suma de 250.000 de lei, adică două miliarde şi jumătate de lei.
Panoul are trei metri lungime şi un metru şi optzeci de centimetri înălţime, e electronic, cu leduri, cu vizualizare de la doi până la 200 de metri. A costat în jur de 14.000 de euro cu suport, cu schelă, cu computer propriu.
„Când am decis în ATOP să-l achiziţionăm, am hotărât să oferim informaţii utile cetăţenilor. Vor afla de aici dacă e DN 17 înzăpezit la Tihuţa, unde sunt amplasate radarele, unde sunt drumuri în lucru”, a spus Luca Iancu, şeful ATOP.
El a declarat că, în ultima şedinţă de ATOP s-a luat hotărârea ca toate autorităţile care au ceva oficial de anunţat, să vină cu propuneri şi acestea vor fi discutate, după care se va decide ce anume se va vedea pe panou.
Luca Iancu a declarat că, iniţial, s-a dorit montarea a trei panouri în Bistriţa.
“E vorba de finanţare. ATOP nu are bani şi ne-a alocat preşedintele Consiliului Judeţean pentru început doar pentru unul. Noi am vrut să punem la intrarea în Bistriţa dinspre Viişoara, în acel sens giratoriu, şi altul la ieşirea din bistriţa în sensul giratoriu cu DN 17 şi DN 17 C. Acum atât s-a putut. Celelalte rămân pe altă dată”, a spus Luca Iancu.
Potrivit acestuia, nu vom vedea pe acest panou mesaje electorale, ci mesaje care să arate “realizările CJ”.
Adaugă comentariu