Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, Doris Moldovan, a declarat că aceste cursuri au fost un succes. ”Mi-a plăcut implicarea lor, dorinţa de a face o afacere şi seriozitatea lor. Cel puţin 50 de femei şi-au exprimat dorinţa de a-şi deschide o firmă. Primul seminar a avut un mare succes, îl vom face şi pe al doilea”, a spus ea.
La cursuri au participat femei între 25 şi 54 de ani, iar în planurile de afaceri prezentate de ele figurează, printre altele, pensiuni, firmă de curăţătorie, fermă de iepuri, ciupercărie, firmă de produse ecologice, nu însă şi saloane de înfrumuseţare.
Ştefania Cojocariu, de la Centrul de formare profesională Spiru Haret, a declarat că procedura de deschidere a firmelor demarează la trei săptămâni de la terminarea cursurilor. ”O comisie de la Bucureşti va analiza proiectele şi va vedea care sunt sustenabile. Apoi, fiecare persoană va fi contactată şi va semna un contract cu noi, urmând să primească 4.500 de lei, valoare brută, pentru demararea afacerii”, a afirmat ea.
În luna aprilie a anului viitor încă 112 femei din judeţ vor fi iniţiate în mediul de afaceri. ”Vrem ca peste doi ani să ajungem la un număr de 7.200 de femei pregătite şi 400 de firme înfiinţate”, a spus Ştefania Cojocariu.
Proiectul ”ProFeminAntrep-Promovarea egalităţii de şanse în antreprenoriat” este finanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resuselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6 “Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de intervenţie 6.3.
Proiectul constă în cursuri în materie de antreprenoriat pentru 900 de femei la nivelul fiecarei regiuni de dezvoltare. Obiectivul cursurilor este acela de a se iniţia afaceri noi care vor permite creşterea accesului femeilor pe piaţa muncii şi implicit creşterea ratei de ocupare.
Adaugă comentariu