Actualitate Social

Vezi cum va arăta Piaţa Decebal după modernizare!

Bistriţenii pot spera că vor face pe viitor cumpărături într-o piaţă agroalimentară adusă la standarde europene. În prezent, zona Pieţei Decebal este foarte aglomerată şi cu locuri de parcare insuficiente.

Pe ordinea de zi în următoarea şedinţă a Consiliului Local Bistriţa se află şi proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Piaţa Decebal” şi a Regulamentului Local de Urbanism aferent.

Primăria municipiului Bistriţa, în colaborare cu S.C. Blom România SRL Târgovişte, a realizat Planul urbanistic zonal ”Piaţa Agroalimentară Decebal”, urmărindu-se modernizarea pieţei agroalimentare existente şi crearea de noi funcţiuni în zonă pe o suprafaţă de 30.130,00 mp, delimitată astfel: la nord-est: strada Arţarilor; la sud-est şi sud: strada Ioan Slavici, limitele frontului de blocuri cu locuinţe colective P+4 E şi a proprietarilor din Aleea Trandafirilor, Bulevardul Decebal; la nord-vest: strada Cuza Vodă.

În această zonă se propun funcţiuni din sectorul terţiar (comerţ, servicii) – piaţă comercială şi dotări aferente, parcaje şi parcări auto, pasaj pietonal subteran cu galerii comerciale, spaţii verzi, legături auto fluente, modernizarea intersecţiilor şi supravegherea unor străzi.

Lucrările propuse sunt de remodelare şi modernizare integrată a zonei, atât din punct de vedere urbanistic, cât şi în ce priveşte reabilitarea utilităţilor, dar şi modernizarea intersecţiilor din zonă. Modernizarea pieţei agroalimentare constă în realizarea unor cladiri pentru rezolvarea integrată a problemelor funcţionale, tehnice şi estetice ale zonei prin: construcţia unui parking cu regim de înalţime P+2E;  a unei clădiri  cu regim de înălţime P+2E, având ca scop reorganizarea structurată a actualei pieţe de flori: la parter piaţă agroalimentară, etajul 1 magazine pentru produse industriale, cele din strada Calea Moldovei; iar la etajul doi se poate propune şi  functiunea de  birouri. Se propune realizarea  unei clădiri cu regim de înălţime max P + 2 E în zona actualei pieţe de legume – fructe, ce va avea la etajul doi şi o zonă de parking.

Accesul la piaţă a fost conceput, de asemenea, într-un mod structurat cu scopul de a fluidiza traficul şi uşura accesul în piaţă pentru aprovizionare. În zona de intersecţie Bulevardul Decebal cu strada Cuza Vodă şi strada Ursului este în plan un pasaj pietonal subteran. Accesul în pasaj se va face de pe trotuarele Bulevardului Decebal, de o parte şi alta a intersecţiei, iar în pasaj se vor realiza spaţii cu funcţiuni comerciale.

Strada Arţarilor va avea două benzi de circulaţie, se va desfiinţa firul de cale ferata pentru a realiza o zonă pentru amplasarea unor spaţii comerciale provizorii  sau parcare auto, vor fi spaţii verzi aferente funcţiunilor propuse, legături auto fluente şi vor fi modernizate intersecţiile.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.