Actualitate Social Sport

Via Maria Theresia, aproape gata! Peste 120 de persoane s-au înscris deja să o străbată

Peste 150 de voluntari, tineri şi adulţi, români, germani şi americani, au participat deja la lucrările de amenajare a potecii tematice Maria Theresia din Munţii Calimani. Printre aceştia s-au numărat elevi germani de la şcoli partenere ale Asociaţiei Tăşuleasa Social, Don Lothrop, investitor american, Mircea Miclea, fost ministru al Educaţiei, şi câţiva angajati ai Băncii Raiffeisen.

„Trei săptămâni, 150 de voluntari, 300 de borne, 278 de momâi şi 3600 de plăcuţe de marcaj! Şi nu ne vom opri aici! De trei săptămâni Tăşuleasa Social s-a mutat în Munţii Călimani, unde se lucrează cu fervoare la redescoperirea drumului pe care istoria şi l-a croit aici. Le mulţumim şi suntem mândri de ei, dar mai ales, suntem siguri că şi ei sunt mândri de munca pe care au depus-o. Ei au carat peste 300 de borne în creastă, au săpat gropi, au fixat bornele şi au clădit în jurul lor, până acum, 278 de momâi, pentru a apăra stâlpii de ploaie şi pentru a-i stabiliza, dar şi în virtutea aspectului estetic. 3600 de plăcuţe de marcaj frumoase şi reflectorizante au fost realizate şi abia aşteaptă să fie montate! Sute şi mii de crengi şi zeci de mii de pietre au fost îndepărtate din potecă pentru ca traseul să-şi deschidă larg braţele şi să primească sportivii şi drumeţii care îl vor străbate pe 16 august! Vă aşteptăm cu drag!”, scriu reprezentanţii Asociaţiei Tăşuleasa Social pe pagina oficială de Facebook a organizaţiei.

Acest drum istoric, numit Drumul Mariei Theresia, a fost construit cu sute de ani în urmă, cu scopul iniţial de alimentare a frontului şi amplasare a trupelor. Ulterior, acest scop a devenit asigurarea unei legături între două provincii istorice. De atunci şi până în prezent, acest drum nu a mai jucat niciun alt rol important, el rămânand aproape intact sub culmile înnegurate ale Călimanilor.

Via Maria Theresia este o potecă tematică, cea mai lungă de acest fel din ţară şi singura care promovează informaţii istorice. Aceasta va funcţiona ca traseu permanent de drumeţie, maraton, semi-maraton, şi mountain-biking. O potecă tematică este atât un îndemn la practicarea sporturilor şi mişcării în aer liber, cât şi o modalitate informală de educaţie ce pune accentul pe interpretare, comunicare şi informare într-o manieră interactivă.

Până acum, s-au înscris în competiţie peste 120 de participanţi din mai multe judeţe la maraton, semi-maraton, mountan-biking şi drumeţie. Dacă vreţi să participanţi, vă puteţi înscrie AICI.

Sursa Foto: Facebook

via maria teresia 2 via maria teresia 3 via maria teresia 4 via maria teresia 5

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.