(FOTO) La Vatra Dornei a avut loc ședința tehnică cu autoritățile și o sedință publică deschisă în care s-au discutat următorii pași pentru continuarea proiectului ”Via Transilvanica” în județul Suceava.
”Autoritățile prezente și-au declarat tot sprijinul pentru proiectul ambițios care iată, devine astfel și proiectul sucevenilor. S-au discutat aspectele tehnice și responsabilitățile necesare implementării în teren a traseului prin marcarea din kilometru în kilometru cu borne de andezit, semne indicatoare și alte tipuri de marcaje”, anunță Tășuleasa Social.
Pe de altă parte, organizația anunță că s-a alăturat proiectului și compania Romstal care va instala la rândul ei 10 borne.
Reamintim că primii 134 kilometri din ”Via Transilvanica”, proiect iniţiat în 2018 de Asociaţia Tăşuleasa Social au fost omologaţi oficial de Ministerul Turismului ca traseu turistic.
Când va fi gata în totalitate, ”Via Transilvanica” va porni de la Drobeta-Turnu Severin (Oltenia) – unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol I – va străbate Transilvania și va ajunge până la Putna (Bucovina), unde se odihnește Ștefan cel Mare.
Traseul va avea circa 1.000 de kilometri și va străbate 10 județe: Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Suceava.
În Bistrița-Năsăud, traseul cu cei 134 km străbate comunele Lunca Ilvei, Tiha Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Livezile, Cetate, Dumitrița, Mărișelu, Șieu, Șieuț și Monor şi trece inclusiv prin păduri proprietate a comunei Prundu Bârgăului.
”Via Transilvanica” reprezintă un proiect dedicat Centenarului Marii Uniri, inspirat de potecile de pelerinaj din Spania şi cele de anduranţă din SUA.
Este lăudabilă implicarea unor societăți comerciale, precum Reifeissen Bank România, EGGER Group și ROMSTAL România, precum și altele care au contribuit la execuția celor 134 km de pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud și alte societăți care se vor alătura de acum încolo în a sprijini această rută turistică, care va contribui la atragerea turiștilor din țări de pretutindeni, pentru a cunoaște frumusețile naturale cu care au fost înzestrate tărâmurile acestei țări, mergând la pas și nu din ”fuga cailor putere”, care nu asigură aceeași bucurie de a admira creația Lui Dumnezeu, pe care le-a dăruit acestor meleaguri. Așteptăm (vorbesc în numele Asociației Tășuleasa Social, care din bunul simț ce-o caracterizează, nu a amintit de acest lucru), și o mică implicare a Ministerului Turismului, pe lângă faptul că a omologat oficial, porțiunea dată în folosință din VIA TRANSILVANICA, având destinația de traseu turistic, deoarece va aduce beneficii întregului turism românesc, nu numai județelor străbătute.
Tăte bune si frumoase,ce nu înțeleg ce caută hohănțolării în ecuația asta?ganditorule ne poti spune?
Trece drumul si prin Flămânzi jud.BT?
Trece drumul si pe unde s-a cununat cu Lupeasca parasind tara si lăsând-o pe mâna unui mucos de 7 ani?
Ne poti spune Ganditorule?
De obicei nu prea răspund întrebărilor ostentive, dar caracterul meu mă determină să-i ajut pe semeni să iasă din întuneric (necunoaștere) la lumină, adică să știe, să cunoască ceva, ce nu știu încă. Dar să răspundem la întrebare: După ce politicienii acelor timpuri l-au alungat pe domnitorul Alexandru Ioan Cuza (care a fost ales domnitor în 5 ianuarie 1859 al Principatului Moldovei, apoi în 24 ianuarie 1859 al Principatului Țării Românești, înfăptuindu-se astfel Unirea celor două principate, care a devenit domnitorul Principatului Unit al Moldovei și Țării Românești, până în 1866, când politicienilor nu le-a mai convenit domnia lui, au hotărât să cheme pe tron un principe străin (care să fie echidistant) în persoana lui Carol I principe de Hohenzollern. A călătorit pe Dunăre până la Turnu-Severin, de unde a continuat drumul pe uscat, și a ajuns în 10 mai 1866 la București, unde a avut parte de o primire fastuoasă, fiind apoi ales de către guvernul de atunci Principe al Principatelor Unite. În 10 mai 1881 a fost proclamată regalitatea, devenind primul rege al Casei de Hohenzollern-Sigmaringen, iar statul a devenit Regatul României. Despre ceilalți componenți ai casei regale înființate, cu altă ocazie .
Te-ai gasit si tu , fddrt@yahoo.com, sa scrii neaos, aberatii!! In loc sa te bucuri ca poti umbla prin tara fara sa platesti nimic… E mai usor sa jignesti, ignorantule! Te ascunzi ca hotii ,in spatele unor litere si debitezi ineptii, despre una din cele mai renumite dinastii Regale din Europa! MNPop