Social

Via Transilvanica, în Bucovina. Piatră de hotar simbolică la Mănăstirea Putna (FOTO)

La Mănăstirea Putna, a fost pusă o piatră de hotar simbolică de pe traseul din Bucovina al Via Transilvanica, binecuvântată de părintele stareț Melchisedec Velnic, anunță Asociația Tășuleasa Social. 

”22 iulie 2019, zi de bucurie pentru Tășuleasa Social, fiindcă a avut loc lansarea Via Transilvanica în Bucovina. Lansarea proiectului în județul Suceava a avut loc la Mănăstirea Putna din Putna, unde invitații au plantat prima bornă simbolică, sculptată de maestrul Maxim Dumitraș care și-a asumat sculptura primei și ultimei pietre de hotar al traseului Via Transilvanica.

Cu sprijinul gazdelor noastre de la Mănăstirea Putna, am fost bucuroși să îi avem alături la eveniment pe Părintele Stareț al Mănăstirii Putna, Melchisedec Velnic, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, pe domnul director general Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, doamna Mirela Adomnicăi, prefectul județului Suceava, primarul Putnei, domnul Gheorghe Coroamă și ambasadorii proiectului Via Transilvanica, domnul Marcel Iureș și Tibi Ușeriu.

S-au adus mulțumiri și sponsorilor tronsonului Suceava: Coca-Cola HBC Romania, Egger (reprezentat de domnul Ioan Banciu) și Raiffeisen Bank, (reprezentat de domnul Ioan Babic), fără de care, ideile și intențiile bune nu au cum să se materializeze și să se realizeze.

Cei prezenți, ne-au asigurat prin discursurile avute că sprijinul pentru proiectul Via Transilvanica va fi necondiționat, iar acolo unde autoritatea are putere, parteneriatul asociației noastre cu Ministerul Apelor și Pădurilor și Romsilva va avea roade.

După ce Părintele Stareț a binecuvântat primii drumeți și după ce ne-am asigurat de sprijinul autorităților și pe viitor, am plecat din Putna împăcați că acum, drumul nostru are un început și cu ajutorul fiecărei părți implicate: autorități naționale, autorități locale, sponsori și voluntari, vom realiza în acest an, aproape jumătate din drumul care unește”, a scris Asociația Tășuleasa Social pe Facebook. 

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.