Social

Via Transilvanica, refăcută pe 20 km: Exemplu pentru ceilalți ”părinți adoptivi”

”Kilometri adoptați – povestea continuă! În urma unui eveniment mai trist, Tășuleasa Social a anunțat posibilitatea de a adopta unul sau mai mulți kilometri din Via Transilvanica, județul Bistrița-Năsăud. Mulți prieteni ne-au scris cu această dorință, prieteni, cunoscuți sau necunoscuți, pe care îi veți cunoaște în curând! Până atunci, împreună cu voluntarii germani de la Kirchengemeinde Schwabach, St. Martin, am pus mâna și am refăcut cei 20 km adoptați de către noi, Tășuleasa Social, de pe raza sediului nostru. Am schimbat indicatoarele distruse, am aranjat pietre pe lângă borne, am făcut curat și am marcat din nou acolo unde s-au șters marcajele, totul în semn de exemplu pentru toți cei care au adoptat câte o bucățică de traseu din Via Transilvanica, Ținutul de Sus (județul Bistrița-Năsăud). Ne mândrim cu treaba făcută, le mulțumim prietenilor noștri germani pentru ajutor și sperăm să vedem și ceilalți „părinți adoptivi” la treabă! Cale bună, prieteni!”, a anunțat Asociația Tășuleasa Social.


Via Transilvanica – ”Drumul care unește” este un proiect născut în 2018, de Centenar. Tășuleasa Social și-a propus să amenajeze și să documenteze un traseu de aproape 1.000 de km care va străbate România trecând de la Nord la Sud. Când va fi gata în totalitate, Via Transilvanica va porni de la Drobeta Turnu Severin (Oltenia) – unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol I – va străbate Transilvania și toate bogățiile naturale și culturale ale acesteia și va ajunge până la Putna (Bucovina), unde se odihnește Ștefan cel Mare. Traseul va străbate 10 județe: Mehedinți, Caraș Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Suceava.

În Bistrița-Năsăud, traseul amenajat de 134 km trece prin comunele Lunca Ilvei, Tiha Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Livezile, Cetate, Dumitrița, Mărișelu, Șieu, Șieuț și Monor şi trece inclusiv prin păduri proprietate a comunei Prundu Bârgăului.

În 22 iulie a avut loc lansarea Via Transilvanica în Bucovina (137 km), iar în 26 iulie și în județul Brașov. ”La începutul lunii august, am constatat cu mândrie și am sărbătorit 299 km de Via Transilvanica realizați, trasați, marcați, documentați, puși în ghidul drumețului și gata lansați! Cu mare bucurie ne apropiem de jumătatea traseului realizată, asta și după ce mai marcăm și lansăm și cei 80 km în județul Mehedinți, kilometri care ne așteaptă în toamnă să-i cunoaștem, parcurgem și amenajăm”, a anunțat Asociația Tășuleasa Social.

2 comentarii

  • Felicitări Tasu, pentru Proiect, realizare și implicare continua! Din păcate trebuie sa refaceți lucrări, distruse de needucați și sălbatici concetățeni, lipsiți decrespect pentru munca altora. Aici ajungem când educația este neglijata și alte instituții ale statului nu își fac treaba pentru care sunt plătiți!
    Speranța ca totuși ceva se va schimba și tot ceea ce este durabil va dăinui!
    Toamna frumoasa și realizări pe măsura!

  • Gigi Contra, nu esti deloc cum ar crede unii! Esti pentru educatie , spirit civic si tot ceea ce inseamna normalitate…Foarte frumos! Cu respect,MNPop

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS