”S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 iunie – 29 iulie 2008, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de viceprimar, şi funcţia de administrator la SC Aquabis SA. De asemenea, acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate şi în perioada 29 noiembrie 2011 – 15 octombrie 2014, întrucât a deţinut, simultan funcţia de viceprimar, şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Generale nr. 5 ”Lucian Blaga”, respectiv al Şcolii Gimnaziale ”Lucian Blaga” Bistriţa. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/200”, informează ANI într-un comunicat.
ANI a precizat că George Avram a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.
Conform legii, ”persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
În 23 septembrie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat că primarul Ovidiu Creţu s-a aflat în incompatibilitate în perioada 1 octombrie 2012 – 21 ianuarie 2013, întrucât a fost şi reprezentant asociat persoană juridică în cadrul SC Business Park Bistriţa Sud SRL, societatea care administrează Parcul Industrial Bistriţa Sud.
În ianuarie a.c., primarul Bistriţei a pierdut la Curtea de Apel Cluj procesul intentat Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) care l-a declarat incompatibil, ultima cale de atac fiind Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde edilul a făcut recurs. Termenul de judecată pe fond a recursului a fost fixat pentru 27 ianuarie 2015.
Incompatibilitatea asta, bat-o vina! Cum ne lasă ea fără frumuseţe de bărbaţi, gen tov. Creţu + umbra lui, tov. Avram. După DNA, iată că o altă instituţie îndrăzneşte să tragă pe dreapta tot felul de nimurici de tip sugativă, ce s-or crezut cei mai deştepţi şi mai viteji decât toată lumea.
la CL Feldru sunt doi consilieri presedinti de asociatii!
la CL SIEU ODORHEI este cel putin un consilier presedinte de asociatie in Coasta
Tic-tac, tic-tac, tic-tac… ceasul lui Iohannis bate.
Nu stiu daca legea care stabileste care sunt incompatibilitatile e foarte carecta. Dar in baza ei, ICCJ a condamnat 479 de primari, dintre care 26 din Judetul Sibiu.
Daca , tot in baza aceleiasi legi, Klaus Iohannis , nu va fi condamnat , este dovada clara a dependentei justitiei. Cred ca trebuia sa nu se dea voie sa candideze decat persoane care nu aveau in spate zone controversate sau dosare pe rol.
Nimeni nu-i mai presus de lege….
Dacă preşedintele nou ales are o problemă cu incompatibilităţile, eu cred că ar fi dovada deplinei maturităţi a justiţiei s-o afirme şi să o sancţioneze, chiar cu riscul de a avea noi alegeri pentru funcţia supremă în stat. Trebuie să realizăm odată ş-odată că trebuie să ne repunem ţara pe noi temelii, dacă se doreşte ca să ne meargă mai bine, că nu mai ţine şmecheria, iar dreptatea este una şi aceeaşi pentru toţi… cam ăsta o fost mesajul dat de popor la ultimul scrutin.