Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Bistriţa, că, în ultimele zile şi-a dat seama că bătălia nu este uşoară şi că răul are mai multe feţe.
„Din păcate, în ultimele zile mi-am dat seama că bătălia nu e aşa de uşoară şi că răul are foarte multe feţe şi că există în continuare răutate, neomenie, dorinţă de răzbunare. Am venit astăzi ca să vă spun dumneavoastră şi o voi face peste tot unde voi merge că sunt absolut hotărât să-mi dedic toate forţele şi puterile mele de om tânăr nu pentru a deschide alte răni, ci pentru a le vindeca pe cele care iată ne despart şi ne-au despărţit până azi noapte chiar. Sunt absolut hotărât să fac tot ce ţine de mine pentru a regăsi alături de dumneavoastră sentimentul de solidaritate, nu cel de discriminare şi de ură a unei categorii faţă de alta. Împreună şi uniţi putem să fim mai buni decât divizaţi şi decât crezând de fiecare dată că distrugerea şi eliminarea adversarului poate să ne aducă acea fericire şi linişte pe care, de fapt, nu o aduce niciodată”, a declarat Victor Ponta.
El a declarat că are nevoie de toţi românii să îi fie aliaţi în lupta pentru normalitate şi pentru a dovedi „că omenia e întotdeauna mai bună ca neomenia, că solidaritatea e mai bună decât ura între noi” şi că împreună „putem fi mai puternici într-o bătălie absolut esenţială pentru întreaga ţară de a ne regăsi normalitatea, liniştea, respectul, toate acele calităţi pe care am crezut, în ultimele zile, cu toţii că le putem pierde pentru totdeauna”.
Ponta a declarat că se află în Bistriţa-Năsăud la acest moment important de debut al unei noi administraţii „ca un semn de respect şi chiar un semn de dragoste pentru judeţului Bistriţa-Năsăud”.
„Am considerat necesar să fiu prezent şi într-adevăr, de dimineaţă, am avut temeri dacă pot să plec din Bucureşti, dacă pot veni la Bistriţa, aşa cum era programat. Am considerat că trebuie să vin aici pentru că sunt mai decis ca niciodată ca să duc până la capăt ceea ce eu consider o luptă pentru normalitate, o luptă pentru revenirea noastră a tuturor, oameni politici sau nepolitici, oameni de dreapta sau de sânga, de o anumită religie sau etnie, o luptă pentru ceea ce ne dorim cu toţii, să redevenim o ţară în care se poate trăi normal, în care putem să trăim fără să ne urâm, fără să ne şantajăm, fără să ne acuzăm şi fără să încercăm, de fiecare dată, să ne plătim poliţe şi să ne plătim datorii din trecut”, a spus Ponta.
Victor Ponta a spus că a acceptat invitaţia de a participa la învestirea lui Emil Radu Moldovan în funcţia de preşedinte al CJ imediat după alegerile locale.
„Am acceptat să vin la Bistriţa imediat după data de 10 iunie, un moment pe care l-am apreciat nu din punct de vedere politic, ca rezultat politic, ci, în primul rând pentru un sentiment de optimism, de bucurie, de speranţă pe care l-am simţit la mulţi dintre români că ceea ce a fost rău în campania electorală, bătăliile, cuvintele rele rămân în urmă şi, de pe 11 iunie, oamenii pot să trăiască împreună şi pot să se respecte”, a declarat Ponta.
Premierul a declarat că are o datorie faţă de Bistriţa-Năsăud şi faţă de toate judeţele şi categoriile populaţiei, el precizând că şi că starea de „optimism şi normalitate” era o „senzaţie corectă şi prezentă în toată ţara”.
El a dezvăluit că a fost acuzat în noaptea de miercuri spre joi, că este sunt om, că se comportă ca un om care are sentimente, care are trăiri.
„Am fost acuzat azi noapte că sunt om, că mă comport ca un om care are sentimente, care are trăiri, care are sentimente”, a spus Ponta la discursul ţinut la instalarea în funcţia de preşedinte al CJ Bistriţa-Năsăud a lui Emil Radu Moldovan.
El i-a cerut noului preşedinte al CJ Bistriţa-Năsăud să fie întotdeauna om.
„Să le spuneţi celor care consideră că acesta este un lucru rău că avem altă datorie faţă de ceilalţi oameni şi atunci când o îndeplinim, e singurul lucru bun pe care îl putem face”, a declarat Victor Ponta.
„Cu sacrificii, cu răni, cu victime, vom câştiga această bătălie pentru a trăi, din nou, normal, în ţara noastră”, a spus Ponta.
Întrebat într-o conferinţă de presă ce a vrut să spună atunci când a afirmat că a fost acuzat că este om, Victor Ponta a declarat: „„Am fost om înainte de a fi om politic. Am fost un om normal şi vreau să rămân un om normal, evident înţelegând şi respectând toate responsabilităţile prin înalta funcţie pe care o ocup în acest moment, dar nu am de gând să renunţ la partea de omenie pe care o consider esenţială şi oricum mult mai importantă decât orice funcţie publică”.
„Să îţi exprimi compasiune faţă de un om pe care îl respecţi şi la care ţii în momente cumplite mi se pare un gest normal pe care nu am ezitat să-l fac şi nu voi ezita niciodată. Cred că exemplele de neomenie ale celor care se bucură şi jubilează văzând necazul unui om, necazul unei familii, a unor familii…. fiindcă se vorbeşte în medie doar de Adrian Năstase, dar e vorba de familie, de oameni. Nu am comentat şi nu o să comentez din postura de prim ministru niciun fel de hotărâre judecătorească, bună, rea, nu am dreptul. Îmi respect această obligaţie ca prim ministru şi nu cred că m-aţi auzit vreodată deviind de la această regulă, dar în acelaşi timp să-mi fie ruşine că am sentimente, că am compasiune? Am compasiune pentru orice om din această ţară, aflat într-o situaţiegrea şi cred că neomenia dovedită aseară de câţiva fanatici nu face altceva decât să ne convingă pe noi toţi ceilalţi, uriaşa majoritate, că ei toţi greşesc şi noi facem bine”, a spus Ponta.
El a spus că în ultimele zile „este o revenire la o stare de ură, de şantaj, de dezbinare pe care cu toţii am crezut-o ca făcând parte din trecut”.
Victor Ponta a fost întrebat de jurnalişti cum defineşte starea de normalitate la care s-a referit în discursul ţinut la învestirea în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean a lui Emil Radu Moldovan.
„Starea de normalitate pe care România a pierdut-o de aproape opt ani de zile înseamnă, în primul rând, respect între toţi cetăţenii acestei ţări respectarea legii de către toţi cetăţenii acestei ţări, înseamnă apărarea tuturor nevinovaţilor şi sancţionarea vinovaţilor în egală măsură, înseamnă modul şi capacitatea de funcţionare a instituţiilor statului pe care dumneavoastră le plătiţi de fapt din taxele şi impozitele dumneavoastră şi înseamnă inclusiv o bătălie politică care să respecte chiar şi acele foarte largi şi permeabile, dar totuşi existente, limite care se respectă în orice ţară democratică”, a spus Ponta.
Premierul a declarat că, în politică, nu este permisă orice armă.
„Nu orice armă oricât de murdară este permisă în politică. Nu este permis ca, după ce electoratul, până la urmă singurul care are dreptate se pronunţă la vot, să încerci de a doua zi sau ca la o săptămână după să încerci să schimbi această voină a oamenilor. Mi-e foarte greu să vă dau o definiţie atotcuprinzătoare a stării de normalitate, dar am sentimentul şi credinţa că acest sentiment îl are majoritatea covârşitoare a românilor, că ceea ce se întâmplă în ultimele zile este o revenire la o stare de ură, de şantaj, de dezbinare pe care cu toţii am crezut-o ca făcând parte din trecut”, a spus el.
Victor Ponta a declarat că este absolut convins că e de „datoria” lui să nu răspundă la fel.
„Sunt absolut convins că este de datoria mea ca prim ministru şi ca lider de partid politic având în spate, alături de Crin Antonescu, partide, mii de militanţi şi milioane de voturi, că este de datoria mea de a nu răspunde cu aceeaşi măsură, nu cu arme murdare, nu cu şantaj, nu cu răzbunare, ci de a răspunde cu armele pe care le aşteaptă toţi românii de la noi, solidaritate, unitate, normalitate. Până la urmă, fiecare dintre noi îşi defineşte starea de normalitate, dar în momentul în care 99% dintre români îşi pierd din nou speranţa şi optimismul pe care le câştigaseră începând cu 10 iunie, e un fenomen pe care trebuie să îl oprim şi trebuie să mergem până la capăt”, a spus Ponta.
Discursul domnului CTRL+V. Ponta este doar patetic, nimic mai mult. Politic = 0.
Si, cica, a fost procuror.
E-te fass!
Apelul la sentimentalisme ieftine nu tine in calculele politice ce transced societatea romaneasca; va avea parte de reactii extrem de dure la adresa ‘mnealui, din partea celor ce, macar o idee in plus, sunt mai cinstiti cu ei insisi si implicit si cu ceilalti.
Cand se pronunta cea mai mare instanta din tara ta asupra unor fapte ale unor mari potentati ai ultimilor ani, apoi, din pozitia de mare demnitate publica pe care o ocupi temporar, nu iti ramane decat sa iei act de aceasta pronuntare si, in rest, ciocu mic
Cu cat cineva de teapa lui domn’ Nastase cade din cele mai de sus sfere ale puterii, cu atat se loveste mai rau. Nu putem sa ne oprim si sa-i plangem de mila cand avem exercitiul memoriei, cand stim cum se intamplau lucrurile pe vremea lui. Atunci accesul la informatie era vai de el, acum nu mai este asa, EXISTA INTERNETUL, iar domnul CTRL+V. Ponta trebuie sa realizeze acest lucru, poate printr-o demisie de onoare, caci din structurile de decizie si putere europene, unde se vede participant, informal el este demis deja, orisicat i se vor vaicari sustinatorii.
Se aude ca transmite explicatii pe la Bruxelles cum a fost prins cu mata in sac de adversarii politici. Jalnic!
Au nu stie ca cine se scuza se acuza?
Deci o sa beneficieze si locuitorii judetului de pe urma vanzarilor efectuate in perioada de dupa 1990 de catre „cei de acum”? Si o sa fie trasi la cei care in loc sa modernizeze fabricile existente le-au vandut pe „bani de buzunar” si alte acareturi? Ar fi prea de tot. Prea s-ar impusca toti in gat.