Social Sport

Victorie uriașă pentru Gloria

În etapa a 25-a a Ligii I, disputată sâmbătă 9 aprilie, Gloria a întalnit în deplasare formația FC Brașov. Pe un teren unde se câștigă foarte greu puncte, Gloria a reușit să dea lovitura și să obțină o victorie de aur, 1-0, prin golul marcat de italianul Antonino D'Agostino (foto) în minutul 2.

Echipa pregătită de directorul tehnic Florin Halagian și antrenorul principal Nicolae Manea a recuperat punctele pierdute acasă cu Universitatea Cluj și a acumulat 30 de puncte. Gloria a reușit să câștige la Brașov după aproape 7 ani și a luat o gură uriașă de oxigen în lupta pentru supraviețuire.

FC Brașov: 49. Hăisan – 21. Rusu, 4. Diego Gaucho, 15. Oros, 12. Cristi Ionescu (16. Viveiros ’35) – 25. Toloza (9. Hadnagy ’54) – 26. Williams, 10. Ilyeș, 18.Cristescu, 7.Chipciu – 23. Cardoso. Antrenor: Antonio Conceicao


Gloria Bistrița: 22. Albuț – 14. Achim, 27. Szukala, 6. Corallo (4. Năstase ’77), 18. Cafasso (5. Velcovici ’39) – 16. R. Mărginean – 21. Keita, 29. Anton, 14. Nalați, 8. D?Agostino (26. I. Iordache ’24) – 9. Cavalli. Antrenor: Nicolae Manea.Director tehnic: Florin Halagian

Cartonașe galbene: Cristescu ’43, Szukala ’75, Năstase ’82 / Mărgineanu ’43, Cavalli ’45+3

Arbitri: Istvan Kovacs (central) – Gero Szabo, Bogdan Gheorghe (asistenți) – Lucian Rusandru (rezervă)

Observatori: Cornel Sorescu, Gheorghe Nedelescu. Supervizor: Mircea Cezar Ionescu

La meci au asistat aproximativ 1.000 de spectatori.

DECLARAȚII DUPĂ MECI:

Jean Pădureanu, președinte:

”Este o victorie muncită în primul rând, iar datorită efortului depus de jucători, și meritată, dublată și cu un pic de șansă. Neșansa pe care am avut-o în meciul precedent s-a transformat acum în noroc. Susțin în continuare că șansa joacă întotdeauna un rol important. Dumnezeu ne-a ajutat ca după marcarea golului să rezistăm presiunii gazdelor, și, culmea, și nevoiți să schimbăm o serie de jucători accidentați. Sunt trei puncte foarte importante. Este un rezultat care ne ajută foarte mult, având în vedere programul dificil pe care îl avem în continuare. Cred că am făcut o treabă bună cu acest cuplu Florin Halagian – Nicolae Manea. Halagian a venit cu experiența, Manea și-a dat mult silința după ultimele rezultate negative, iar jucătorii au fost foarte motivați, ținând cont de situația grea. Sper să reușim să ne recuperăm cum trebuie până marți, la meciul cu Vaslui, sper de asemenea ca accidentările suferite la Brașov de câțiva jucători să nu fie grave. Jocul cu Vaslui va fi foarte, foarte greu, dar ne vom juca șansele și sper să obținem un rezultat bun, care aproape ne-ar liniști” (www.acfgloria.ro)

Nicolae Manea, antrenor principal:

Veneam după o înfrângere usturătoare acasă, cu Universitatea Cluj și știam că la Brașov va fi greu. Urma să întâlnim o echipă puternică, un adversar redutabil. Cu toate acestea, este o victorie muncită și meritată. Brașovul a presat mult în repriza a doua, dar sunt bucuros că băieții au rezistat și, în final, am obținut cele trei puncte. Pot spune că sunt trei puncte mari obținute la Brașov. Era normal ca după ce am dat gol să ne apărăm. Poate că și Brașovul ar fi făcut la fel, nu ne poate nimeni condamna pentru acest lucru. E drept, am avut și șansă, dar este o victorie muncită. Ne așteaptă un joc foarte greu cu Vaslui, o echipă care din punctul meu de vedere are șanse la titlu, dar ne jucăm șansa. Inițial, am vrut să renunț, aseară chiar renunțasem, dar am vorbit cu Florin Halagian, care este un om cu multă experiență, el și echipa m-au convins că este mai bine să rămân la cârma echipei. Pot spune că nu-mi pare rău că am luat această decizie” (www.acfgloria.ro)

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS