Actualitate

”La Vida Loca”: Recital extraordinar Matei Ioachimescu și Alfredo Ovalles la Sinagoga Bistrița

Centrul Județean pentru Cultură și Societatea de Concerte vă invită la un recital extraordinar de flaut și pian susținut de Matei Ioachimescu și Alfredo Ovalles, luni 5 martie, ora 19.00, la Sinagoga Bistrița.

Renumitul flautist Matei Ioachimescu revine pe scena bistrițeană alături de pianistul venezuelean Alfredo Ovalles, în cadrul turneului ”La Vida Loca”, pentru a oferi melomanilor un spectacol muzical de excepție.

Matei Ioachimescu, flautistul al cărui parcurs muzical a început în România și s-a desăvârșit la Academia de Muzică din Viena, alături de Alfredo Ovalles, format la Universitățile din Statele Unite și Austria, vă oferă o evadare din cotidian. Cei doi muzicieni, virtuozi și versatili, au un repertoriu de la muzică barocă la creații contemporane, colaborând cu ansambluri din Europa până în Japonia. Pentru ediția din acest an a turneului, cei doi au selectat partituri care sparg granițele dintre muzica clasică, jazz, ajungând la sonorități pop- rock contemporane.

Matei Ioachimescu și Alfredo Ovalles vă propun să descoperiți că sunetul și ritmul, atunci când cuprind cele mai vibrante emoții de bucurie și nostalgie, senzații ardente, presărate cu umor și energie explozivă, te conduc întotdeauna acasă. Flautul lui Matei Ioachimescu reprezintă instrumentul prin care acest muzician își exprimă nu doar măiestria, pe care și-o potențează cu fiecare zi, ci, deopotrivă, implicarea în activități de mentorat artistic în Austria, Japonia, Ungaria, Croația și România, precum și în angajamentele de diplomație culturală care i-au fost încredințate de actualul cancelar al Austriei, Sebastian Kurz, încă din 2013. 

Numit în anul 2013 „Ambasador al integrării” de către Ministerul de Externe al Austriei, Matei Ioachimescu susține o activitate concertistică impresionantă, prezentând programe de mare succes in Europa si Asia. Este absolvent al Universității de Muzică din Viena, oraș unde s-a stabilit, este laureat al mai multor distincții si burse și colaborează cu unii dintre cei mai interesanți muzicieni din Europa. Instrumentul la care cânta este un flaut din aur al producătorului japonez – Muramatsu.

Pianistul venezuelean Alfredo Ovalles, a studiat pianul la Baylor University și la Universitatea de Muzică din Viena. Susține o carieră internațională importantă, care îl poartă pe scene precum Berliner Philharmonie, Wiener Konzerthaus, Musikverein sau King’s Place din Londra. Este câștigător al unor competiții internaționale precum Osaka International Music Competition sau “Franz Schubert” Competition din Bulgaria. Un artist în permanentă dezvoltare și un avocat al muzicii noi, Alfredo Ovalles colaborează intens cu compozitori și ansambluri precum Green Thing sau Black Page Orchestra.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS