Actualitate

VIDEO: Acțiuni în sistem integrat pe drumurile din Bistrița-Năsăud. Ce sancțiuni s-au dat

Ieri seară și azi-noapte, la nivel național s-a desfășurat o acțiune în sistem integrat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

În acest context, pe cele mai importante tronsoane de drumuri din Bistrița-Năsăud, polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu cei ai structurilor rutiere din Bistrița, Năsăud, Beclean și Sângeorz-Băi, au acționat cu aparatele drugtest și etilotest pentru depistarea conducătorilor auto depistați sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Au fost efectuate 132 de testări, fiind depistați cinci conducători auto aflați sub influența alcoolului, valorile înregistrate fiind sub limita de infracțiune, motiv pentru care le-au fost suspendate permisele de conducere.

În cadrul acțiunii, specialiștii Agenției Naționale Antidrog le-au reamintit celor opriți faptul că alcoolul sau drogurile influențează negativ performanța de conducere a unui autoturism, contribuind la creșterea riscului de accidente rutiere grave. Totodată, aceștia au aplicat chestionare, în vederea realizării un studiu privind consumul de substanțe psihoactive în rândul conducătorilor auto din România. Datele furnizate în cadrul studiului sunt anonime și confidențiale, fiind colectate doar în scop statistic, iar rezultatele vor sta la baza elaborării proiectelor de prevenire în domeniu.

În cadrul acțiunii desfășurate, pentru abaterile constatate la regimul rutier, au fost aplicate 139 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 20.155 de lei. Ca măsură complementară, a fost dispusă reținerea a 11 permise de conducere, dintre care 5 pentru consum de alcool și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS