Lucrările de construcție a Sălii Polivalente și a terenurilor de sport exterioare din Unirea, investiție derulată de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții și executată de firmele Frasinul și Erbașu, sunt în plină desfășurare.
”Este maraton de lucrări la noua Sală Polivalentă din Complexul Sportiv Unirea. Echipa a început închiderea construcției cu panourile termoizolante cu miez de vată minerală, iar pentru că vremea ne permite, se lucrează și la terenurile exterioare, de: baschet, tenis, fotbal/handbal și la pista de atletism. De asemenea, cele 30 de camere duble, care vor găzdui sportivii veniți pentru competiții sau cantonamente, sunt deja conturate”, spune președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.
În toamna anului 2019, la Bistrița s-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru Complexul Sportiv din Wonderland – Unirea, pe 3 hectare (sală polivalentă, pistă de atletism, terenuri de sport), valoarea totală a investiției fiind de 96 milioane lei (20 de milioane de euro), bani de la Guvern. Proiectul este derulat de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții (CNI). Pentru realizarea proiectării și a lucrărilor a fost declarată câștigătoare asocierea de firme Frasinul – Erbașu (cea care a construit Stadionul Steaua și lucrează la Stadionul Rapid) – Dico – Țigănaș.
Sala Polivalentă va fi pe 7.350 mp, cu 2.675 locuri în sală (inclusiv tribună retractabilă de 640 de locuri), iar pentru concerte 5.015 locuri (2.675 în tribune și 2.340 pe teren). Sala va respecta toate standardele europene și internaționale pentru competițiile de handbal, volei, baschet și tenis. Sunt prevăzute 485 de locuri de parcare, dintre care 10 locuri pentru autocare.
În Complexul Sportiv se mai realizează: bază sportivă ”Tip 1” (teren sintetic de fotbal cu tribună de 500 de locuri, teren de minifotbal/handbal/baschet, cort vestiare) cu bani de la Guvern prin CNI, pistă de alergare și teren de iarbă (din bugetul Consiliului Județean).
Asta e diferența între Radu Moldovan și restu…restu să mai aștepte…până ce ienicerii tac și fac…o să mai curgă apă multă…fie ea și de ploaie,avem și heliport drumuri județene asfaltate,azi mâine și sală polivalentă,și senator pe Florean.
Bine că are Unirea sală polivalentă!
Are și circulație bară la bară.
În rest….totul e perfect în Unirea.
Poate o să rămână ca si alte multe săli de sport părăsite.
Dar drumul,cand se face ?Este ceva infernal sa ajungi la sala polivalenta .Se circula de cati-va ani cu camioane de mare tonaj ,ce transpoarta materiale si moloz prin unirea ,pe str Oifului si in continuare spre poligon fara infrastructura,prin noroi si gropi.Se prafueste totul in jur si se traieste prin noroi.Nu ar fi fost bine intaii drumul si apoi investitiile?Ca la noi la nimeni!
Corect!
Nici nu vreau să îmi inchipui cum o să arate drumul când la mașinile deja existente în coada de pe Calea Moldovei o să se adauge și doritorii de polivalentă.
Mai repede se va ajunge pe jos.
Radu Moldovan continuă să se laude cu investitii absolut inutile precum sala polivalentă din Unirea aflată in constructie la poalele dealului COCOS. Cum altfel decât prostie poate fi numită decizia de a construi încă o sală polivalentă la Unirea în conditiile în care Bistrita mai are una chiar in oras . In schimb orasul Bistrita nu dispune de o sală de festivităti adecvată pentru un oras resedință de județ. Chiar si asa, dacă nu te duce mintea la mai mult, din moment ce ai o sală polivalentă în oras de ce să mai faci una când eventual cu acei bani ai fi putut să faci un bazin olimpic acoperit sau chiar un patinoar artificial acoperit pentru diversificarea competitiilor sportive găzduite la Bistrița.
Oricum, orasul Bistrita are nevoie acuta de acoperirea altor prioritati si nicidecum de infrastructură pentru sport, unde lucrurile stau destul de bine.
Iata ce alte proiecte pot fi finantate prin Compania Națională de Investiții (CNI), de care incompetentii PSD din conducerea judetului probabil nici n-au auzit:
1)Institutii de invatamant;
2)Sali de sport;
3)Lucrari in prima urgenta;
4)Asezaminte culturale;
5)Sali de cinema;
6)Parcuri sportive;
7)Blocuri zone defavorizate;
8)Bazine de inot;
9)Patinoare artificiale;
10)Infrastructura justitie;
11)Unitati sanitare;
12)Sistem integrat apa si canalizare;
13)Reabilitare termica pentru cladiri din domeniul public;
14)Drumuri de interes local si drumuri de interes judetean;
15)Fose septice, microstatii de epurare si sisteme de alimentare cu apa.
Corect!
Cele mai interesante mi se par a fi ultimele cinci puncte, însă, din păcate, noi mai mereu punem carul înaintea boilor.
Bine că a făcut Turc (PNL) investiții utile ! BUDA PERSONALĂ DIN PRIMĂRIE !!!
Nu mi se pare corect ca Clubul Steaua să aibe o Sală Polivalentă de 5000-6000-7000 de locuri, ca un club de talia Stelei ar trebui, mă rog nu între15.000-20.000 de locuri, dar între 10.000-11.000-12.000 de locuri ar merita, ținând cont că este câștigătoarea de două ori a Ligi Campionilor Europeni la handbal, ar merita o Sală Polivalentă cu mai mult de 10.000 de locuri, păcat mare păcat‼️