Social

Viscol puternic în Pasul Tihuţa!

Circulaţia se desfăşoară cu dificultate, marţi seara, pe DN 17, în Pasul Tihuţa, din cauza viscolului puternic, vizibilitatea fiind foarte scăzută.

Vasile Curtean, şeful Districtului Piatra Fântânele din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, a declarat, marţi, că vântul a început să sufle cu putere marţi după-amiaza atingând chiar şi 80-90 de kilometri la oră.

„Nu ninge, dar suflă un vânt foarte puternic şi spulberă zăpada de pe margine. Începând cu satul Piatra Fântânele şi până spre graniţa cu judeţul Suceava suflă vântul cu 80-90 de kilometri la oră. În unele zone vizibilitatea e redusă total, abia se vede la un metru”, a declarat Vasile Curtean.

El a declarat că 11 utilaje acţionează continuu să cureţe şoseaua de zăpadă. Din cauza vremii, DN 17 a fost blocat temporar de trei TIR-uri care au încercat să treacă unele pe lângă altele şi nu au putut.

„E o zonă, la urcare, cu trei benzi. Un TIR care venea dinspre Suceava nu a putut urca, altul a venit din spate şi a încercat să-l depăşească şi a a blocat a doua bandă şi, culmea, încă unul a încercat să treacă de cele două şi a blocat a treia bandă. După circa 20 de minute, le-am tras şi am deblocat drumul”, a declarat Vasile Curtean.

Potrivit sursei citate, şoferii care vor să treacă muntele între Transilvania şi Moldova trebuie să aibă maşinile echipate de iarnă.

DN 17 face legătura între Transilvania şi Moldova prin Pasul Tihuţa, aflat la 1200 de metri altitudine.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.