Conducerea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a primit vizita delegației oficiale din Districtul Mecklenburgische Seenplatte, Germania, cu care județul nostru este înfrățit.
”Delegația a fost condusă de vicepreședintele Consiliului Județean, domnul Thomas Muller și de președintele Asociației Neubrandenburg-Bistrița, domnul Manfred Dachner. Mă bucur că partenerii noștri au răspuns pozitiv la invitația lansată de noi în luna mai mai, atunci când am semnat înțelegerea de cooperare între județul Bistrița-Năsăud și Mecklenburgische Seenplatte. Le urez ședere plăcută și bun venit în județul Bistrița-Năsăud!”, a menționat președintele CJ Radu Moldovan.
Județul Bistrița-Năsăud s-a înfrățit în 8 mai cu Districtul Mecklenburgische Seenplatte din Germania, proiectul de aprobare a înțelegere de cooperare dintre cele două părți fiind adoptat în ședința Consiliului Județean din 28 martie.
Districtul Mecklenburgische Seenplatte este situat în partea centrală şi de sud a landului federal Mecklenburg-Pomerania. Este considerat a fi cea mai întinsă regiune coerentă de lacuri şi canale din Germania şi este numit „ţara celor o mie de lacuri”.
Înțelegerea de cooperare prevede că ”părţile vor coopera în vederea creşterii capacităţii instituţionale a autorităţilor publice locale din localităţile lor cu scopul asigurării dezvoltării economico-sociale a comunităților locale și vor dezvolta relaţii de colaborare în următoarele domenii: Economie, Turism, Cultură, Învățământ, Mediu, Agricultură şi dezvoltare locală, Evaluarea eficienţei în sectorul public realizată de autorităţile administraţiei publice locale, Standardele de calitate pentru serviciile publice prestate de autorităţile publice locale. Părțile vor contribui la schimbul de delegaţii, vizite ale experţilor şi specialiştilor în domeniile cultural, economic, administrativ, turistic, social, sanitar, educativ şi de mediu; în acelaşi timp, vor acţiona pentru realizarea unui schimb de experienţă între structurile administrative aflate în coordonarea celor două părţi semnatare, stabilirea şi realizarea unui sistem relaţional între aceste structuri şi promovarea imaginii activităţii acestora la nivelul comunităților locale, vor contribui la dezvoltarea cooperării între organizaţiile şi instituţiile de ştiinţă, cultură, sănătate, învăţământ, asistenţă şi protecţie socială, sport, turism, mediu, gospodărire comunală din unităţile lor administrativ-teritoriale”.
Numai în vizite o tin .
Chefuri , ” schimburi de experiență „