Economie

Vor mai crește tarifele la apă și canal în 2024? Răspunsul Aquabis

Pentru apa potabilă, abonații Aquabis plătesc 7,99 lei/mc și 6,71 lei/mc pentru canalizare-epurare, unele dintre cele mai mari din toată țara, tarife care, de regulă, cresc în fiecare an. L-am întrebat pe directorul general Ion Șandru dacă și anul viitor vor crește iar tarifele.

”Pentru anul viitor va fi zero creștere tarifară. S-a refăcut analiza cost-beneficiu, implicit aici erau prinse și creșterile de tarif pentru partea care ne revine nouă la implementarea proiectelor, iar pentru 2024 nu avem creșteri tarifare nici la apă, nici la canal. Pentru populație este un lucru bun, zic eu. În ceilalți doi ani (2025, 2026 -n.r.) vor mai fi creșteri de tarife, dar destul de mici. Aprobarea pentru tarife o dă director ANRSC”, a spus Ion Șandru.

”Sperăm că nu mai apar costuri suplimentare cu energia. Am intrat și pe un program de producere a energiei electrice din panouri solare, am semnat deja contractul, iar până la finalul anului ar trebui să fie gata. Avem 13 locații în care vor fi montate panouri, am avut în vedere în primul rând stațiile de tratare-epurare unde se consumă cel mai mult, dar nu putem monta atâta panouri încât să devenim independenți energetic, dar 20% din consum îl vom putea produce. Panourile fotovoltaice le montăm printr-un program guvernamental, cofinanțarea e din sursa noastră, de 6%”, a mai spus directorul general al companiei.

Etichete

7 comentarii

  • Creșterea prețurilor este stabilită în ADI Apă Canal, unde acționari sunt CJ și primăriile. Anul viitor fiind alegeri, rămâne așa, dar 2025, 2026, recuperează. Oricum avem cel mai mare preț din România, iar calitatea serviciilor lasă de dorit.
    PĂREREA MEA !

    94
    2
    • Așa este, aveți dreptate, trebuie plătiți bine o mulțime de directori și tot felul de rudenii.

      60
  • Încă de la începutul anului am spus ca tarifele ar trebui înghețate 3 ani, pentru ca suntem pe locul 3 pe țara la pretul plătit.
    Acum, cu aceasta înghețare in 2924, vom ajunge pe 10 din 40 deci, tot printre cele mai nări tarife.
    Trebuie înghețat si in 2025, pt a ne clasa undeva la mijlocul clasamentului nr 20 din 40.

    25
    1
  • La tara e mai ieftin !
    Dar e mai mult de lucru .
    Si cum romanii nu prea se îndeasă la lucru prefera sa plătească domnia de la bloc .
    Cand nu le mai ajung banii sa plătească șapte abonamente la telefon , cinci abonamente la cablu , flix si alte dracovenii ( da , si-au pus unii televizoare si-n buda , sa nu piardă bre-un minut din “Süleyman Magnificul “!), cand nu mai pot plati impozitul la cele trei rable parcate pe trotuar in fata blocului , cand rata la banca , făcută pentru un concediu de vis lin Bulgaria, depășește salariul lunar , atunci se revolta romanul si zice :
    -Patroane ! Mărește-mi salariul ca s-a scumpit apa si nu-mi mai ajung banii !

    13
    19
  • Dl director Sandu poate ne explica cum se calculează apa care înra la compoturi, nectar și murături.
    Ce argument aveți apa nu.merge la canalizare și sunt taxat ca apă uzată primesc reduceri innsezonul de toamnă? Mulțumesc

    7
    3
  • Pentru florin: exista bransament pentru irigat care e exact apa care curge la robinet dar nu mai platesti canalizarea.
    Pentru aquabis: faceti verificari sa vedeti cati sunt bransati la canalizare si nu platesc! Eu cunosc cazuri, chiar al unui om cu functie mare in oras si a altuia a carei meserie presupune apararea legilor.
    Inafara de situatia anterioara, vedeti cati oameni sunt branșați cu casa la apa de irigat si din nou, nu platesc canalizare!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.