Actualitate

Vremea ploilor

După o perioadă destul de lungă fără precipitații serioase în Bistrița-Năsăud, ploile își fac temporar apariția cu cantități de apă importante în unele zone.

”Următoarele zile aduc noi arii precipitabile peste județul nostru, dar vestea bună e că nu aşteptăm fenomene severe. În acest sens, temporar va ploua, vor fi și averse însoțite de fenomene electrice și încet, dar sigur, tot teritoriul județului nostru va primi un aport de apă. Cantitățile, până la sfârşitul săptămânii, vor depăṣi 30 l/mp în zonele de munte, cu un minim de 8-10 l/mp în zonele de podiş din sud”, informează Meteo.BN.

Joi, vremea îşi va păstra aceleaşi caracteristici şi va fi în general schimbătoare în județ, dar normală termic pentru această perioadă. Vor fi înnorări temporare şi ploi sub formă de aversă, pe arii extinse, în a doua parte a zilei, când vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de vânt si izolat, grindină. Maximele vor atinge, în aceste condiții, valori în general între 21°C în zonele submontane şi 25°C la podiş. La Bistrița, vremea va fi schimbătoare, iar cerul temporar noros. Va ploua şi aici în aversă, vor fi descărcări electrice, iar vântul va sufla slab cu intensificări în timpul ploilor, mai ales în a doua parte a zilei şi la începutul nopții. Maxima zilei va atinge 24°C.

Conform ANM, în Transilvania, vremea va fi în general frumoasă săptămâna aceasta, iar până în 18 iunie va avea un regim termic fără variații semnificative de la o zi la cealaltă și pentru multe perioade se va situa ușor peste normele caracteristice regiunii. Mediile maximelor se vor situa în jurul a 25 de grade, iar ale minimelor între 10 și 12 grade. Doar pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice după-amiaza, iar din 12 iunie va crește probabilitatea ca acestea să se extindă.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS