Cunoscută sub numele de ”Copacul banilor” sau ”Arborele de Jad”, Crassula ovata este o plantă frumoasă folosită adesea în tehnica Feng Shui. Este asociată cu belșugul, bogăția și norocul și o găsiți zilele acestea la Târgul ”Toamna Aurie” de pe pietonal.
”Avem plăntuțe grăsuțe, cum le spunem noi, și pentru interior, și pentru exterior. Plantele noastre, mai ales cele de exterior, arată foarte bine pentru o rocărie, o stâncărie, un alpinariu, iar cele de interior se pot aranja frumos într-un terarium, în diferite vase colorate. Avem printre plăntuțele de interior foarte specii, inclusiv Arborele de Jad care e recunoscut ca și Copacul banilor. La multe popoare există tradiția să dăruiești acest copac și să pui o monedă la baza plăntuței. Mai avem pentru exterior Saxifraga care face niște flori minunate și Floarea de colț de cultură care este produsă de noi din semințe profesionale”, ne-a spus Stela Bobiș.
Copacul banilor sau Carassula Ovata face parte din categoria planteor suculente. Pentru a se dezvolta corespunzător, are nevoie de foarte multă lumină. În perioada rece, în special iarna, plantei îi place să fie așezată cât mai aproape de geam.
”Cum te poate ajuta Copacul banilor să tragi bani? Cu siguranță că nu cresc bani pe el! Frunzele cărnoase ale Arborelui de Jad conțin uleiuri eterice care stimulează activitatea bună a creierului și mărește capacitatea fizică a persoanei care o îngrijește. În tehnica Feng Shui, se recomandă ca, înainte de a sădi planta, să pui în ghiveci 6 monede și să te gândești la o persoană de succes, sănătoasă și bogată. Atunci când uzi arborele de jad, trebuie să-ți amintește-ți de această imagine, cât mai clar, pentru că acest exercițiu îți va aduce succesul”, scrie pe landia.ro.
Tot la ”Toamna Aurie” mai găsiți și o mare varietate de pomi fructiferi aduși din județul Alba și de bulbi de flori comercializați de o firmă din Sibiu.
Printre soiurile de pomi fructiferi pe care le găsiți aici, ar fi: meri, peri, pruni, caiși, gutui, nectarini, piersici plați, dar și trandafiri, inclusiv cei pentru dulceață. Prețul este între 10 și 13 lei/bucata, depinde de soiuri și de specii. Toamna chiar e perioada optimă de plantare.
Bulbii de flori – de crini, lalele, bujori și multe alte specii – costă de la 2 lei până la 20 de lei bucata.
Târgul ”Toamna Aurie”, organizat de Camera de Comerț și Industrie, are loc după următorul program: vineri 4 octombrie – sâmbătă 5 octombrie: orele 10.00 – 19.00; Duminică 6 octombrie: orele 10.00 – 14.00.
Vreți să vă îmbogățiți?
Puneți mâna și munciți!
Iar când sunteți obosiți,
De ,,copac” să îngrijiți.