Actualitate

Zestrea de locuințe, mai bogată după anul de pandemie. Cât s-a construit

În anul 2020, în care foarte multe afaceri s-au închis, constructorii au lucrat liniștiți pe șantiere și au finalizat, în primele trei trimestre, mai multe locuințe decât ridicaseră îân perioada similară a anului trecut.

Potrivit Direcției Regionale de Statistică Bistrița-Năsăud, în cursul trimestrului III al anului 2020 au fost finalizate un număr de 309 locuinţe, cu 151 mai multe decât în trimestrul corespunzător al anului precedent și cu 192 locuințe mai multe față de trimestrul anterior.

În perioada ianuarie-septembrie 2020 au fost finalizate un număr de 523 locuinţe, cu 3 locuințe mai multe decât în aceeași perioadă din anul trecut. Din totalul locuințelor construite în cursul anului 411 au fost ridicate în mediul urban (78,6%). Dintre acestea 242 au fost construite în mediul urban (78,3%), din care 24 locuințe ANL.

Numărul autorizaţiilor pentru clădiri rezidenţiale eliberate în luna noiembrie 2020 a fost de 42, în scădere cu 59 faţă de luna anterioară şi cu 25 mai puține decât în luna corespunzătoare din anul precedent.

În trimestrul III al anului 2020 volumul investiţiilor a scăzut cu 5,2% comparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent. Investiţiile de natura construcţiilor au scăzut cu 13,5%, cele concretizate în utilaje şi mijloace de transport au crescut cu 4,1%, iar alte investiţii au crescut cu 50,4%, față de trimestrul corespunzător din anul anterior.

În perioada ianuarie-septembrie a anului 2020, volumul investițiilor a scăzut cu 8,1% comparativ cu aceeași perioada din anul trecut, cele de natura construcțiilor au crescut cu 9,3%, la utilaje și mijloace de transport scăderea a fost cu 29,3% și alte investiții au scăzut cu 19,3%.

Foto cu caracter ilustrativ

Etichete

6 comentarii

  • Tot ce vedeti voi acuma in picioare in anul 2100 vor fi goale. De fapt se vor goli mii de strazi, stradute nu mai vorbesc de blocuri si casele de la tara. Astfel toate datele sociologice ne transmit noua ca pana in acel an depopularea Romaniei va fi una accentuata cu 6.6milioane de locuitori mai putini decat cifra de astazi . E bai mare pt. cei care vor astepta un sistem de pensii in acele vremuri cand robotii si inteligenta artificiala vor fi inlocuit deja OMUL.Astfel ca vecini si un buna dimineata la locul de munca il vom adresa ROBOTILOR.Desigur nu eu pt. ca sunt un fericit si nu voi prinde acele situatii.

    • Hai sa nu fim asa pesimisti. In 2100 vor fi goale pentru ca se vor schimba standardele de locuit si tot ce s-a construit in epoca comunista si ce se construieste acum va trebui demolat. Cam greu sa intuiesti tendintele imobiliare de peste 100 de ani. Cati vor fi atunci, multi, putini, se vor descurca mai bine decat noi pentru ca vor avea tehnologiile pe care noi nu le avem. Lumea evolueaza spre bine in general, desi nu ai crede.

  • Fiecare face ce dorește cu banii lui! Fiecare răspunde de modul în care își cheltuie banii! Nu suntem în comunism, când totul era la comun. Meritocrația e morală și eficientă la nivel micro și macro economic, și nu echitatea (socialistă) privită prin ochelarii corectitudinii politice.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.