Asociația Tășuleasa Social și organizația germană Johanniter-Unfall-Hilfe e. V. organizează pentru al patrulea an consecutiv proiectul de educație non-formală ”Ziua Bună! – Ziua Voluntarilor Mici”.
Proiectul vine în completarea Camionului de Crăciun și își dorește să îi mobilizeze pe toți copii, profesorii și părinții participanți.
”Constatăm că e necesar ca și persoanele din mediu rural să fie educate și informate cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor. În speranța că în viitorul apropiat autoritățile locale vor pune la punct o infrastructură care să permită o astfel de colectare, fiecare dintre noi trebuie să conștientizeze care sunt problemele la nivel atât local cât și global ce țin de reciclarea deșeurilor și să acționăm spre diminuarea efectelor negative”, anunță Tășuleasa Social.
Pentru anul 2018, asociația le propune elevilor, în cadrul unei caravane ce va vizita fiecare școală, să colecteze deșeurile de plastic din gospodăria proprie. Astfel, fiecare elev va avea proiectul propriu de care să se ocupe, având posibilitatea să îi implice pe toți membrii familiei. În acest mod își pot da seama că arderea, îngroparea sau aruncarea acestora în râuri e o soluție poluantă și nocivă.
În 14 aprilie se va colecta plasticul adunat și va fi predat unui colector autorizat care să îl recicleze.
Asa. E bine…..gunoieri de mici.
Ca trintorii si aia care iau bani gratis de la stat….stau in carciuma.
Bravo…! Pe aia de ce nu-i invatati ???
Ptr ca sa nu se supere ….si atunci nu mai voteaza cu cine trebuie ????
La copiu merge supararea….ca pina la virsta de votare le trece.
A colecta plastic nu inseamna a fi gunoier. Rolul scolii este de a educa. O natie se schimba pornind de la tineri. Oamenii mari sunt greu si uneori imposibil de urnit. E atat de simplu… De ce atata ura?
Copii…! Scuze din graba.
Vina poluarii cu material plastic nu este a consumatorului (needucatul intru ale reciclarii, care nu stie sa adune selectiv gunoiul etc.)
Vina este a celui care produce, dar mai ales a celui care-i permite sa-l produca.
Aici ar merita o paralela inre gunoiul din plastic si „gunoaiele” din societatea romaneasca, pe care le votam. Orice facem calcam/votam gunoaie. Altceva nu vedem…