(FOTO-VIDEO) Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, ISU Bistrița a organizat pe pietonalul Liviu Rebreanu un eveniment deosebit din viaţa salvatorilor bistriţeni: prezentarea Drapelului de Luptă al unităţii, în cadrul unui ceremonial militar-religios.
În prealabil, miercuri 13 septembrie, în Parcul Carol I din Bucureşti, unitatea bistrițeană a primit Drapelul de Luptă al unităţii de la președintele României, Klaus Iohannis, alături de alte zece inspectorate pentru situații de urgenţă judeţene, după cum Timp Online a scris aici.
”A fost un prilej unic pentru noi să primim Drapelul de Luptă al unității. Se fac 20 de ani de când în centrul orașului fostul grup de pompieri, alături de colegii jandarmi, primeau Drapelul de Luptă al unității, însă între timp lucrurile s-au schimbat, vechiul Drapel de Luptă a devenit Drapel de Tradiții și anul acesta, când pompierii bistrițeni împlinesc 80 de ani de existență, am avut bucuria de a primi noul Drapel de Luptă”, a spus șeful ISU Bistrița, col. Constantin Florea.
”Am asistat cu emoţie alaltăieri la primirea Drapelului de Luptă al unităţii. Acum este aici cu noi. El, Drapelul de Luptă, nu doar că vă reprezintă, el este chiar sufletul vostru. Pentru orice faptă bună pe care o faceţi, el râde. Pentru orice se întâmplă rău, el plânge. În cazul de față el este tot un zâmbet! Dragi colegi, vă sugerez să ţineţi drapelul sus, cât puteţi de sus, pentru ca oamenii din judeţul nostru să-l vadă şi să ştie că sunteţi pregătiţi să le săriţi în ajutor când nimeni nu o face. Şi fluturaţi-l pentru ca oamenii din judeţul nostru să-l audă și să se simtă ocrotiţi aşa cum vă simţiţi şi voi sub oblăduirea Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş – Ocrotitorul Pompierilor din România, patronul vostru spiritual. Spunea un prim-ministru al României cu un secol în urmă: în situaţii excepţionale, măsuri exceptionale. Ei bine, situaţiile excepţionale în cazul pompierilor sunt la ordinea zilei. Nu voi le căutaţi, ci ele vă caută. Şi e bine că vă găsesc. Măsurile excepționale în situaţii excepţionale nu pot fi luate decât de oameni excepționali. Pompierii noștrii sunt oameni excepționali. Vă urez să continuaţi să ne fiţi de mare ajutor şi folos. Ce bine că existați!”, a spus subprefectul Ciprian Ceclan.
Evenimentul a avut dublă însemnătate pentru că în această zi credincioşii ortodocşi îl prăznuiesc pe Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş – Protectorul Pompierilor.
La ceremonial au participat primarul Ovidiu Crețu, subprefectul Ciprian Ceclan, administratorul public al județului, Florin Moldovan, șefi de instituții.
S-au acordat diplome de onoare și s-au făcut înaintări în grad, iar membrii unității au defilat în aplauzele celor prezenți.
Participanții la ceremonial au putut vedea cu această ocazie și tehnica de intervenţie a salvatorilor bistrițeni.
Adaugă comentariu