Actualitate Recomandări

Ziua de salariu pentru profesori s-a schimbat. De când vor lua lefuri mai mari

Profesorii din tot judeţul, dar şi ceilalţi angajaţi din învăţământ, îşi vor primi salariile în aceeaşi zi după ce plata lefurilor nu se mai face prin primării, ci prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

„Acum am avut o şedinţă la secretariat. Se pare că va fi data de 14 a fiecărei luni fiindcă s-a schimbat ordonatorul principal de credite, iar banii pentru toată lumea vin o singură dată, la cea în care îi luam şi noi, cei din Inspectorat. Nu vor fi întârieri. Sumele au venit, la contabilitate se tot lucrează, noi dăm ceea ce numim noi bulina verde pentru întocmirea salariilor. Consilierul de la resurse umane mi-a spus că totul este în regulă”, a spus inspectorul şcolar general Camelia Tabără pentru Timp Online.

Potrivit sursei citate, din luna februarie, cadrele didactice vor lua salarii mai mari.

„Salariile cresc cu 4%. La nivelul unor salarii mari de profesor cu gradul I şi cu gradaţie este vorba de o creştere de 150-200 de lei.  Acum în 14 ianuarie se iau salariile din decembrie 2017, bani mai mulţi vor primi din februarie”, a mai spus inspectorul general.

Până acum, profesorii îşi încasau salariile prin intermediul primăriilor, iar datele erau diferite în funcţie de zilele în care unităţile administrativ-teritoriale erau programate la Trezorerie.

46 comentarii

  • exact atit a promis si Ceausescu in ultima zi…..!!
    sa fie oare o simpla coincidenta ce se intimpla zilele astea cu sefu mare si cu PSD ???

    • Oare banii pentru cele cinci zile cu cât s-a devansat data când îi vom primi?
      Au uitat sa calculele și nr de zile în plus.Sau am făcut un salt în timp.

  • Cine a baut laptele si cine a mancat cornul elevilor din judetul Bistrita-Nasaud incat copiii bistriteni nu au beneficiat,iar cei din alte judete au beneficiat?

    • Cornul și laptele copiilor la păpat SRI-ul !!!! Dacă nu crezi consultă bugetul !! S-au luat bani de la învățământ și s-a suplimentat bugetul SRI !!! Deci cornul și laptele e în burta unor grași care ne ascultă telefoanele și fac poliție politică !!!

    • GAITA, atunci trebuie să se încaseze VINERI nu LUNI! Iar pe decembrie voi avea salariu mai mic decat in noiembrie cu 140 lei. Multumim pentru maririle de salariu! Ce urmeaza la salariu din ianuarie voi vedea….

  • Si ce daca salariile cresc cu 4%? Preturile au crescut cu 15%, deci care-i castigul doamna Inspector General? ati facut un rahat cu guvernarea voastra PSD, mai bine bagati-va sub catedra si nu mai dati interviuri!

  • va rog eu,sa nu mai aud de individa asta,am copil scolar si stiu cata carte predau la clasa,ore peste ore in privat,la clasa nu se face nimic,rusine.

    • Probabil aveti fie un copil neatent care se bazeaza pe faptul ca parintii il vor trimite la ore, fie unul cu dificultati de invatare, lucru cam greu de acceptat de parintii prea destepti si care le stiu pe toate, ca doar au fost ,la randul lor , foarte buni elevi.

  • S-or fi dat la SRI mai multi bani,dar pana la urma cine i-a dat, nu tot guvernele PSD?Tot cei care au crescut parlamentarilor primarilor,viceprimarilor salarii mari,tot cei care au scos la pensii speciale politisti de sub 50 de ani,etc.,etc.,etc..Unii incearca sa explice toate neputintele,toate aberatiile facute de ani de guvernari aruncand aiurea cate o fumigena.

    • Toate guvernele au suplimentat banii SRI-ului !! În frunte cu guvernul bă$e$cu-udrea și guvernul ZERO a sinistrului cioloș !! Iar rezultatele SRI sunt că țara e furată iar corupția crește și democrația și libertățile personale dispar. SRI nu e decât mult trâmbițatul stat paralel.

  • vai, dar ce salarii mici….
    daca 4% reprezinta o marire de circa 150-200 de lei, sa se calculeze folosind regula de trei simpla cam cât este salariul de 100%.
    deci la salarii de vreo 4500-5000 de lei – nesimtitii astia care-si fac orele cum vor încât parintii sunt nevoiti sa plateasca meditatii – mai au tupeul sa se plânga ?!?

    • Asta e salariu doamnei inspector general, ea și-a calculat pt. ea. Un profesor are între 1500 și maxim 3000 lei

    • Vechime 30 de ani,gradul I,salariu 2400…nu mai crede calculele asteia,a facut aritmetica la aceeasi scoala cu Olguta si Pop.

    • Ciudat stimata doamna „Veverita”, eu care sunt profesor de 25 de ani la Liceul de Arte, cu gradul 1, am un salariu net(in mana) de 2000 de lei si 3 copii de intretinut. Profesorii o duc foarte bine!
      Sigur ca „robotel corporatel”, spalat pe creier, va spune ca avem salarii de ministrii.

    • veveritza, esti in afara realitatii! As vrea sa am sumele ce le-ai scris tu acolo, dar n-am decat putin peste 2000 ron, la o vechime de 18 ani… Asa ca, ciocu’ mic veveritza si alte pasari…

    • VEVERITZA – sunt profesor, gradul I, vechime 36 ani in invatamant, salariul meu net pt. luna ianuarie (dupa programul calculator salarii) are sa fie 2618 lei. Te anunt ca sunt trei discipline (din totalul de 14) la care parintii elevilor de gimnaziu ALEG DE BUNA VOIE sa ofere copiilor ore in particular. VEVERITZO ce studii, ce vechime ai in camplu muncii si ce salariu ai?

    • In momentul in care dumneavoastră veți fi nevoită sa predați cel puțin pentru 25 de elevi care au diferite stiluri de învățare ,diferite stiluri de a fi evaluați și ,foarte probabil ,care vin cu tot soiul de probleme la clasa ( din familie , evident )…tind sa cred ca abia atunci va veți permite sa numiți “nesimțit” un om care își da interesul și are scopul de a forma un om in societatea de astăzi . Respectul părinților pentru profesori se reflecta ,de cele mai multe ori, in comportamentul elevilor in clasa . Profesorul ,timp de 4-6-8 ore , are rol și de informator și de părinte și prieten și chiar de consilier . In cele 50 de minute alocate desfășurării activității didactice intervin o multitudine de factori perturbatori ce pot influența ,într-adevăr , calitatea orei , însă profesorul vine cu obiectivele “ stabilite de acasă “ . Dacă 80% din totalul elevilor din clasa au note de peste 7 , este oare vina cadrului didactic ca unii au nevoie de meditatii? Cu siguranța nu! Sunt cazuri in care intr-o clasa exista olimpici la matematica pe țara și , totodata , in aceeași clasa sunt și elevi corijenți .

    • V-ați dus sa sesizați acelor,,nesimțiți,” punctul dumneavoastră de vedere privind prestația? Ați semnalat dacă era cazul ,ca copilul are note mai mari decât considerați ca este nivelul sau?

    • Nesimtita si needucata esti dumneata……Sunt profesor de 10 ani si am salariul cat femeia de serviciu! ACEEA ESTE RUSINE !!

  • Celui de mai sus /…../……/ care a incercat sa explice lipsa laptelui si cornului de la elevii din scolile bistritene i se adreseaza in primul rand comentariul meu anterior.

  • Profesorii să facă gura ceva mai mică pentru că lucrează 16 ore pe săptămână !!!! Adică 3 ore pe zi !! și au vacanțe cu nemiluita.

    • 3 ore pe zi? Eu zic ca timp de 6 ore/zi sunt la serviciu, iar apoi lucrează acasă, corectează extemporale, își pregătesc orele pentru a 2-a zi. În vacanțe mai participă la tot felul de acțiuni, seminarii, teste, tabere etc. Totuși acești profesori formează viitorul țării. Și in al treilea rând, de ce nu te-ai făcut și tu profesor? Când tu o ardeai prin discoteci, ei învățau și își toceau coatele pe băncile facultăților.

    • pt. :::::: De ce nu te-ai făcut și tu profesor? Ai fi aflat că nu e așa cum spui. Dacă erai un profesor conștiincios și competent!

    • wings of tomorrow 3 ore pe zi ! nu 6 ! cei care stau 6 au ore plus catedră foarte bine plătite ! Norma didactică a unui profesor e de 16 ore pe săptămână. Cât despre lucrul acasă sunt abureli ! majoritatea corectează și fac planurile de lecții în timpul celor 3 ore.

    • 16 ore spre final de carieră, restul 18. Aţi încercat vreodată să vă faceţi ascultat în acelaşi timp de 30 de copii sau adolescenţi? Să fiţi atât de interesant încât să nu-şi dezlipească ochii de la dvs.? Dacă vi se pare simplu, încercaţi şi mai vorbim după.

    • Norma de predare este de 18 ore pe saptamana (16 ore pt cei cu gradul I si vechime peste 25 de ani)! Norma de munca este de 40 de ore pe saptamana (pe langa predare mai sunt si alte activitati: pregatire lectii, corectare teste, sedinte, cercuri pedagogice etc). Si apoi as vrea sa va vad pe voi, cei ce comentati cum rezistati chiar si 3 ore intre elevi, si sa ii si invatati ceva. E adevarat ca avem multa vacanta, iar salariile sunt decente, nu ma plang. Dar consumul psihic este imens, avand in vedere generatiile actuale.

    • Si stres tot cu nemiluita….si tot felul de situații,fise…tot cu nemiluita….si pregătiri,, moca” cu cei de-a opta,cu cei ce merg la concursuri…tot cu nemiluita…nu mai vorbiti,daca nu stiti despre ce este vorba… sau…va astept in invatamant,daca tot ne invidiati! Romanul…tot la a-l plimba grija de altul se pricepe cel mai bine! VAI DE CAPUL NOSTRU!!!

  • Atat timp cat nu dam importanta dascalului si el insusi nu constientizeaza impoortnta sociala ce i-o confera aceasta nobila profesie,nu avem decat sansa caderii in gol. Mi-e rusine de un Parlament de inculti si necivilizati,dar ei sunt alesi de noi! MA INGROZESC DE CEI CE NE VOR REPREZENTA PESTE 30 DE ANI! SCOALA,CULTURA,CIVILIZATIA SUNT SINGURELE MIJLOACE PRIN CARE NE PUTEM SALVA,DOAR PRIN NOI SI PT NOI!

    • Si de ce sa ne justificam munca? Fiecare cu drumul ce la ales in viata. Eu am ales sa invat mult, foarte bine ca sa-mi fac viata mai usoara. Cine va opreste? Lipsa capacitatilor intelectuale, lenea?

  • in invatamant de cand se aplica salarizarea unitara care a fost aprobata ,mai trebuie sa asteptam nu se aplica din ianuarie 2018.
    Unitatile de invatamant au fost facute Pj cu 6 subunitati iar angajatii sunt mai putin cu acelasi salariu nu au fost angajate alte persoane ,dar nu sunt nici platite pentru munca prestata.

  • Toti elevi buni invata acasa mai mult decat la scoala; se stie .. si din alocatie isi cumpara carti

    profesorii tot la fel o sa isi faca treaba.. pardon lectiile.

    oricum, sa torni astfalt la 40grade aia munca grea nu predatul, era un video pe net

  • HO HO HO…….daca nu avem invatatori si profesori constiinciosi si motivati financiar, nu vom avea nici medici bine pregatiti, nici injineri, nici functionari publici, nici primari cu „scaun la cap” nici turnatori de asfalt priceputi si nici romani care sa scrie corect gramatical comentarii pe Timp Online. Dupa cum vedeti toata treaba-i „din bujie”, daca bujia nu-i buna tot angrenajul merge prost. Bujia fiind sistemul de invatamant din Romania, va dati seama ca daca asta merge prost si restul merg la fel.
    Referitor la ce scria cineva mai sus „nimeni nu va tine legati intr-un singur job” e adevarat ca s-ar putea suplimenta veniturile cu un al 2-lea job, dara trebuie sa si gasesti de lucru (Romania nu este America in ceeea ce priveste oferta de locuri de munca), oricum din punct de vedere legal nu ai voie sa depasesti 50 de ore pe saptamana, altfel faci evaziune, lucrand la negru. Orele suplimentare in Romania nu sunt platite 175% asa cum e legal si nici zilele libere libere nu se acorda real, in contul orelor lucrate suplimentar. Si totusi o mare parte din cadrele didactice lucreaza suplimentar pt a-si asigura cele necesare traiului, in agricultura „de subzistenta”, isi pun cateva rosii, vinete, ardei, varza, ceapa in gradinile proprii, ori mai seamana cate un teren cu grau sau porumb, ca altfel n-ar reusi sa puna bani de-oparte pt mici investitii necesare (renovare apartament sau casa, reparatii masina), nu mai vorbesc de faptul ca nu-si permit sa mearga in concediu!!!

  • Am stat pe ganduri daca sa scriu sau nu un cometariu dar m-am saturat sa tot vad cum suntem acuzati….Pentru cei care tot acuza invatatorii si profesorii, aflati dragilor ca nu mi-am permis in 22 de ani de invatamant nici un concediu! Singurele concedii au fost cateva tabere cu copiii dar si pentru acelea iti trebuie bani de buzunar…Aflati ca dupa cele 4 ore de curs, mai stau una, in fiecare zi, sa-mi pun la punct acte si materiale! Aflati, de asemenea, ca, tarziu in noapte, cand pun capul pe perna, nu ma gandesc la copilul meu, cu care nu am avut timp sa ma joc, ci la copilul „cutare” sau ” cutare” , cum sa fac sa ajung la inima lui, daca am procedat corect cu el, ce cale sa aleg pentru a-l motiva, ce cuvinte sa folosesc….ma gandesc ca in ochii unei mame am zarit ceva….si incerc sa descifrez mesajul….oare ce o framanta…ar trebui sa vorbesc cu ea…poate o pot ajuta….si multe altele as putea insirui….E sfanta meseria aceasta pentru mine si pentru foarte multi colegi! Cand ne intalnim nu vorbim de copiii nostri, ci de elevii nostri…cum sa facem….impartasim experiente si sfaturi! In fiecare vacanta lucrez pentru a-mi suplimenta venitirile, ceea ce e foarte bine! Dar va asigur ca dupa cele 4 ore petrecute cu bune si rele printre cei mici, imi trebuie o ora sa o petrec eu, cu mine insami, pentru a ma mobiliza si a-mi incarca „bateriile”! Cata vreme nu aveti nici cea mai mica ideea ce inseamna viata de profesor, va rog, nu mai aruncati cu vorbe! Doare! Si avem destule alte probleme care ne cauzeaza durere in suflet! O zi plina de luciditate, ratiune si empatie va doresc!

  • Dragi profesori ,o îngrijitoare într o școală știți cât primește? Va spun eu :după 27 de ani de munca 1600 de lei și alții se plâng.Respect pt profesori ca isi dau silința dar,la îngrijitori cine se gândește ca,au fost scoși(scoase )din auxiliar în nedidactic ?Pt aceștia nu se face nimic? Mulțumesc

    • Vorba lui Daea, o profesoara poate fi ingrijitoare, dar o ingrijitoare nu poate fi profesoara. Un profesor poate turna asfaltul, dar drumarul nu poate fi profesor. Dl. Roth are dreptate, cel mai usor e sa torni asfaltul. Fara profesori nu exista statia de asfalt, nici tehnologia, nici utilajele, nici inginerii care coordoneaza intregul proces, nici contabilul care ii vireaza drumarului contributiile si salariile. Nici macar lopata lui n-are exista 🙂

  • nu avem vacante, avem doar 62 zile care sunt impartite pe 12 luni ,vacante au doar invatatorii care din 15 iunie sunt liberi pana la 1 sept, restul profesorilor termina deabia prin 20 iulie scoala , dragii mei ,;.ca prin august iar incepe alt bac etc.,;

  • Imi plac comentariile voastre. Uni acuza, altii apara. Cred eu ca adevarul este undeva la mijloc. Cunosc profesr la 43 ani care ia in mana 3300 , si nu este gluma, cunosc profesori care lucreza doar 18 ore pe saptamana, si asta o fac toti, cunosc profesori care au 2 luni de vacanta vara si cel l putin o luna iarna , si sa zica ei ca nu sunt in concediu, ii gasesti in Bulgaria la schi, nu in Romania ca ei se respecta, cunosc profesori ca se vaita ca muncesc greu, dar nu-i gasesti la ore, cunosc profesori care se considera discriminati dar nu i-a vazut nimeni cum se comporta cu copii, cunosc si profesori care ar vrea sa lucreze si ei 8 ore pe zi si sa ia un salariu mediu pe economie, asa cum cred eu ca este normal, dar sa-si faca si treaba bine sa nu trebuiasca sa mai cheme copii la meditatie dupa ore la ei acasa.
    Va rog, profesorii sa ma contraziceti.

  • Salariile sânt indecente pentru profesori ,situarea acestora sub locul 3 în grila de salarizare cu 12 trepte,e clară ,iar faptul că după 10 ani de la pronunțarea unor sentințe judecătorești care sancționau inginerii financiare de diminuare a salariilor din grila ,nu se face plata acestora ,e tot o bataie de joc !

  • Destepții de părinți care comentează pe seama dascalilor nu știu sa rezolve o problema de clasa a treia.În privința meditațiilor :se dau la orașe și 2-3 materii sunt căutate. Și apoi părintele sa stea în cârciumă? Mama la salon sau la telenovele si profesorul sa -și sparga plămânii cu copiii lor gratis?Sa facă ei cu copiii și nu mai plătesc dascălilor. Dacă știu.

  • In sistemul de invatamant nu se vorbeste numai de profesori,inv. si educatoare ,vreau sa va spun ca in toate unitatile de invatamant mai exista si alte categorii care nu sunt platite in invatamant iar munca este peste nivel si peste codul muncii poate chiar program de 8-10 orepe zi si nu avem grile de salariizare si nici nu se stie sporurile primite de aceste persoane.
    De ce nu se face salarizarea de catre inspectorate si sunt lasati directorii sa faca salarizarea dupa ureche si nu se respecta legile in educatie,atunci putem sa plecam la cules de capsuni,urat sa se intample asa ceva chiar in educatie.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.