Actualitate

Ziua titularilor la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Candidaţi mulţi, posturi puţine

„Sunteţi foarte mulţi pentru cât de puţine posturi avem”, a spus inspectorul de resurse umane Iuliana Chilom la începutul şedinţei publice de repartizare pe posturi a profesorilor care au luat concursul de titularizare. În plus faţă de anii trecuţi, au avut dreptul să revendice posturi în judeţ şi cei care au dat concursul în altă parte, dar au susţinut inspecţia la clasă în Bistriţa-Năsăud. Trei astfel de candidaţi au participat la şedinţa de luni.

Au fost invitaţi să îşi aleagă posturile în ordinea descrescătoare a mediilor profesorii de la la următoarele discipline: arte vizuale, biologie, fizică, educaţie fizică, geografie, istorie, socio-umane, educatoarele, învăţătorii, profesorii de limbi moderne, matematică, cei din învăţământul special, religie şi tehnologii. Mulţi dintre cei care au luat note mari la concurs au constatat că nu există posturi titularizabile, aşa încât vor fi obligaţi să suplinească. Este şi cazul unei profesoare de arte vizuale care, deşi a luat peste 9 la proba scrisă, nu are post.

Dintre cei 363 de candidați care s-au prezentat la examenul de titularizare în Bistriţa-Năsăud, 151 au obținut note peste 7 (41,59%) – nota minimă pentru ocuparea unei catedre pe durată nederminată. S-a obținut o notă de 10 la disciplina Istorie. Alți 27 de candidați au primit note între 9 și 10: doi la Arte vizuale, trei la Biologie, cinci la Geografie, doi la Istorie, doi la Germană modernă, doi învățători, o educatoare, nouă la Matematică şi unul la Silvicultură. Procentul de note peste 5 la nivel județean era de 77,41% înainte de contestaţii.

AICI REZULTATELE DUPĂ CONTESTAŢII.

Dintre cei 481 candidați admiși pentru proba scrisă a examenului de titularizare, 363 s-au prezentat la concurs. Au fost înregistrați 63 absenți și 54 retraşi. Un candidat de Centrul de concurs nr. 1 – Școala Gimnazială Avram Iancu Bistrița a fost eliminat pentru fraudă. 

titularizare 2 titularizare 3 titularizare 4 titularizare 5

La nivel județean există 63 posturi titularizabile, repartizate după cum urmează: Muzică – 8, Desen – 2, Biologie – 2, Chimie – 1, Fizică – 2, Discipline tehnologice – 9, Educație fizică – 6, Învățători – 10 (9 limba română, 1 limba germană), Educatoare – 7 (3 limba română, 4 limba germană), Geografie-franceză – 1, Învățământ special – 3, Limbi moderne -3 (2 limba engleză, 1 limba germană), Matematică – 8, Religie ortodoxă – 1.

La acestea se adaugă 191 posturi complete și 529 posturi incomplete pentru suplinire, cele mai multe fiind la învăţători 52, educatoare 25,  educaţie muzicală/specializată 57,  educaţie fizică 45, matematică 42, fizică 40, limba engleză 40, limba franceză 37, etc.

1 comentariu

  • La cat de mici sunt veniturile peste cativa ani posturile se vor reduce drastic din cauza scaderi natalitatii…. ar trebui statul sa aloce fiecarui cuplu o alocatie de cel putin 1200 lei lunar pt cuplurile care nu au copii din cauza salariilor mici… in tara sunt bani pt furat dar pt viitorul acestei tari nu se gandeste nimeni… cei mai multi sunt pensionari iar tinerii merg in vest pt o viata mai buna iar aici vor ramane persoanele de varsta a doua care in curand vor devenii si ei pensionari iar peste 10 20 ani populatia acestei tari se va injumatatii… in 50 de ani romania va fi pe cale de disparitie

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.