(FOTO-VIDEO) Ziua voluntarilor mici, organizată de Asociaţia Tăşuleasa Social, a fost, cu adevărat, o zi bună atât pentru organizaţie, care a dat un important test al maturităţii, cât şi pentru comunitate. Peste 8.000 de copii din patru judeţe au făcut câte ceva pentru comunitatea lor coordonaţi de voluntarii organizaţiei. Sâmbătă după-amiaza, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean, parter în proiect, s-a tras linie după ziua cea bună.
„Proiectul Ziua bună-Ziua voluntarilor mici a fost implementat în 37 de şcoli cu personalitate juridică. Am încercat sătransformăm această zi într-una bună, în care binele şi frumosul, la fel ca în poveste, triumfă. Din câte am văzut noi, acolo unde am fost, am reuşit ce ne-am propus. Salut prezenţa lui Tibi Uşeriu în sediul ISJ şi îi mulţumesc ca dascăl că face cât o sută de manuale de pedagogie la un loc, adică e un veritabil model pentru tânăra generaţie care, într-o societate nu tocmai aşezată, de multe ori are parte în mediile cu care vine în contact de false modele şi atunci mulţi tineri sunt în derivă şi în derută”, a spus Camelia Tabără, inspector general.
Lorand Szüszner, manager regional Die Johanniter Unfall-Hilfe Lauf: „Felicit Asociaţia Tăşuleasa Social, „copilul Johanniter” care a ajuns să se dezvolte încât să contribuie la educaţia tinerilor. În primele proiecte au fost implicaţi elevi români şi germani. Cred că e incredibil de frumos că, de la începuturile mărunte, am ajuns ca şi un bulgăre de zăpadă să aducem împreună mii de tineri şi de oameni care să lucreze împreună. Cred că e un succes enorm că am reuşit să adunăm multă lume care să tragă de acelaşi capăt al frânghiei. Le mulţumesc celor care s-au implicat şi au contribuit ca ziua să se încheie cu succes şi cu bine”.
Prefectul Ovidiu Frenţ, voluntar Tăşuleasa Social: „Eu am spus de la bun început că trebuie să facem ceva să scăpăm de senzaţia că primim ajutoare. Mi-am dorit ca acest dar din partea copiilor din Germania să se transforme într-un proiect şi în ceva care să se întoarcă înmulţit cu plus valoarea pe care o putem da. S-a reuşit şi mă bucur foarte mult că particip la aceste acţiuni în calitate de voluntar. Voluntarii au reuşit să vină şi să îi înveţe chiar şi pe profesori ce să facă în domeniul acesta care nu e acoperit de curriculă, de învăţământul clasic pe care tot discutăm cum să îl îmbunătăţim. Eu cred că generaţia de sub 30 de ani e la fel ca şi cele din orice altă ţară europeană, şi cu bune şi cu rele, dar a reuşit să facă saltul social”.
Alin Uhlmann-Uşeriu, preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social: „Ce s-a întâmplat astăzi e consecinţa a mii de ore de lucru. Iulian a coordonat activitatea, a primit 67 de proiecte scrise. Eu am fost în patru localităţi. Cel puţin la Şieu Odorhei am văzut o mobilizare exemplară. Erau şi părinţi, şi cu ştraidful, şi cu pământul. La câţi puieţi am cumpărat pentru astăzi, estimez că s-au plantat păduri pe cel puţin 5 hectare, am văzut şcoli care s-au înfrumuseţat.
Cred că acesta este cel mai important proiect pe care l-a făcut Tăşuleasa până acum, nu doar pentru că a fost cel mai mare, ci pentru că a adus cea mai mare responsabilitate pentru voluntarii Tăşuleasa care au răspuns de câte un proiect. Mi se pare că acesta este pasul pe care trebuia să îl facă organizaţia, aceasta este maturitatea pe care trebuia să o atingă. La asta nu ne-am gândit acum 16 ani când s-a făcut această organizaţie. Tibi a fost ambasadorul nostru la acţiunea de azi, el care s-a dus şi a dus steagul Tăşuleasa dincolo de Cercul Polar. Îmi doresc ca fiecare dintre dumneavoastră să duceţi valorile organizaţiei cât mai departe. Când vom avea un viitor prim-ministru al ţării de la Tăşuleasa şi la Comisia Europeană doi-trei reprezentanţi, cred că lucrurile se vor schimba foarte mult”.
Tibi Uşeriu, ambasadorul proiectului Ziua bună – Ziua voluntarilor mici: „Vă mulţumesc că aţi fost alături de mine al cursă şi mi-aţi transmis energia de care aveam nevoie, deşia ma flat abia după ce s-a terminat cursa despre asta. La o postare pe Facebook erau peste un milion de vizualizări şi am zis: Vai de capul meu! Sigur că ăştia de la Tăşu au făcut ceva. Cred că e prima oară în ultimii 10 ani când particip la un proiect din postura aceasta. Nu mi se potriveşte şi nu-mi doresc (să fie vedetă -n.r.), dar mi-a plăcut foarte mult să fac lucrul acesta şi cred că trebuie să mă învăţ să fac poze cu copii, să le povestesc, să le răspund la întrebări primarilor şi profesorilor. Nu m-am gândit la asta când am mers la Cercul Polar să alerg”.
AICI O GALERIE FOTO CU ACTIVITĂȚILE DE ZIUA VOLUNTARILOR MICI
Adaugă comentariu