Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Bistriţa, Zorin Diaconescu, a spus că partidele de stânga vor face la totul să stagneze în România în general şi în BIstriţa-Năsăud, în special.
„Dacă în 2014 se va împlini dorinţa PSD, care nu face nicio taină din asta, şi se va reveni la formula partidului- stat din 2000, în care aceeaşi formaţiune politică să aibă toate majorităţile şi toate pârghiile să fie controlate de ea, va trebui să trăim cu această realitate până în 2016, dar e posibil să dureze şi până în 2020. Dacă asta vrem, asta vom obţine şi nu ne va împiedica nimeni, nu se va întâmpla nimic altceva decât că vom avea încă şase ani de stagnare pentru că stânga nu a reuşit niciodată din cauza faptului că e captivă la rândul ei electoratului propriu. Stânga trebuie să taxeze ca să-şi mulţumească electoratul şi să-i dea satisfacţie că altfel îl pierde şi pierde puterea. Niciun politician nu vrea să piardă puterea. Şi atunci nu vor avea încotro şi ei vor putea în formula în care sunt acum să conducă ţara până în 2020. Victimele vor fi categoriile de la mijlociu în sus, adică oamenii cu şcoală, cu iniţiative antreprenoriale, cu profesii liberale şi aşa mai departe care nu vor rămâne să sufere la nesfârşit în zona Bistriţa-Năsăud sau în România. Avem deja un număr îngrijorător de români care nu mai trăiesc în România. S-ar putea ca, în acest context politic, numărul lor să crească. Eu nu vreau să fiu profet, dar din 1 ianuarie 2014, terenurile agricole sunt la vânzare. Eu, dacă mi-aş cumpăra 200 de hectare sau 500 de ha în România, nu ştiu dacă aş dori să lucrez acele hectare cu români. Aş putea lucra cu chinezi sau pachistanezi. Eu pun un gard în jurul proprietăţii private şi în consecinţă, noi vom sta lângă gard şi vom circula pe drumul public. Noi de aceea ne-am înscris în această formaţiune ca să le spunem oamenilor viziunea noastră şi ce îi aşteaptă. Ce vor decide se va vedea la urne în mai şi în decembrie”, a spus Zorin Diaconescu.
El s-a referit şi la „potenţialul de dezvoltare” al Bistriţei:”Dacă vorbim despre dezvoltare, noi trăm într-un oraş minunat despre al cărui potenţial vorbim tot timpul. Şi în aceasă toamnă, au fost nenumărate festivaluri, unele de calitate, altele de o calitate comentată. Nu mă fac critic de artă, dar vă întreb câţi străini au venit la Bistriţa ca spectatori? Unde au fost coloanele de maşini care să blocheze traficul ca pe Valea Prahovei fiindcă oamenii au vrut să vadă festivalul, spectacolul, nu ştiu ce manifestare? Nicăieri! Noi am făcut nişte evenimente cu circuit închis, pentru noi. Nu am cerut bilete la intrare fiindcă le plătim cu bani publici, dar este un circuit închis care nu produce dezvoltare. Produce, cel mult, o satisfacţie estetică, culturală, dar nu produce dezvoltare”.
În ce priveşte potenţialul turistic al Colibiţei, Diaconescu a spus că el există, dar nu este exploatat. ” La dezbaterile despre hidrocentrala de la Colibiţa s-a vorbit despre faptul că acolo, în vară, au mers trei mii de turişti. Pentru la marea de la munte, 3000 de turişti într-un an este ridicol. La potenţialul pe care îl are Colibiţa, ar trebui să aibă 10.000-20.0000 de turişti pe sezon şi atunci într-adevăr ar fi o dezvoltare, dar pentru asta trebuie să gândeşti Colibiţa ca pe o staţiune nu ca pe un îndelungat şir de proprietăţi private unde, cum te dai jos de pe drumul public, încalci proprietatea cuiva. Ce faci atunci? Te urci în maşină şi pleci mai departe fiindcă nu vrei să tulburi pe nimeni. Dar aceasta este o chestiune de viziune”, a adăugat el.
Potrivit liderului PMP Bistriţa, Bistriţa ar putea fi un centru universitar, „dar nu prin nişte filiale a unor universităţi”, dar pentru asta are nevoie de căi de acces. „Oradea e centru universitar fiindcă are căi de acces, Târgu Mureş este din acelaşi motiv, iar la Bistriţa s-au rătăcit câteva filiale care, în măsura în care vor avea cotizanţi vor funcţiona, iar apoi se vor închide”, a spus el.
La dezbaterea publică privind construcţia unei hidrocentrale prin pompare la Colibiţa, s-a discutat despre zonă ca despre una atractivă din punct de vedere turistic.
Cristiana Sabău
miiiiiiiiiii de turiiiiiiisti o sa vina…. cu matele chioraind de fuuuuuuameeeeeee :)))))))))))))))) HAI USELEUUUUUUUU :)))))))))
Ce le mai place astora sa roada la oase. Cum nu mai ai ceva de facut te infigi in politica. Rusinos!
Bine ca ai tu de facut lucruri importante!! Sa comentezi pe forumuri :))))
asa este. va fi interesant atunci cind nu va mai fi nimic de ros, atunci sa vedem cine se baga ptr. binele nostru. dar mai este cale lunga pina acolo, inca 3 ani buni mai este de lins si de ros. linistit !!
Colibita e o cauză pierdută, unul din motive este cel spus de autor, totul este ingrădit, totul este privat, turistii nu au acces la lac, efectiv nu au ce face la colibita, decat sa se uite la lac de la mare distanță, peste gardurile inalte. Trebuia din start gandita altfel, acum e mult prea tarziu, nu mai poti face nimic, nu poti expropria oamenii, nu poti darama kitchurile si nici casele construite prea aproape de apa, Colibita va ramane pentru totdeauna un satuc inchis unde se retrag cativa bistriteni pentru cateva zile pe an, din aceasta cauza nu are cum sa se dezvolte zona, colibita se va ineca in propria-i mizerie si va termina intr-o saracie crunta. Si nici proprietarii nu ar da semne ca ar vrea sa plateasca taxe sau impozite macar pt intretinere drumurilor sau pt alte servicii locale.
Responsabili???? In toti acesti ani au functionat directii, servicii, arhitecti, primarii.
@gizas,ai auzit de legea exproprierii, ultima gaselnita care inca se revizuieste pe ici pe colo? Citeste-o! Daca autoritatea locala va considera ca e de interes public, terenul de pe marginea lacului cu o intrare de 10 m va fi expropriat cat ai clipi.
Stii că asta nu se va intâmpla niciodată. Si oricum 10 m de la apa nu sunt suficienti pt a regândi şi reconstrui Colibiţa ca o staţiune turistică (plaje amenajate, ştranduri, debarcadere cu bărci si hidrobiciclete, terase, baruri, moteluri, alte posibilităţi de agrement, toate astea integrate intr-un singur proiect urbanistic, fluent şi realizabil). Deci e utopie. Colibiţa este şi va rămâne un sat închis, fără nicio perspectivă, nici nu înţeleg de ce i se acordă atâta atenţie din partea presei.