Actualitate Recomandări

De la 1 ianuarie, bancnote şi monede cu noua stemă

Banca Naţională a României va pune în circulaţie, la 1 ianuarie, bancnote şi monede cu noua stemă a ţării, care vor circula în paralel cu cele existente în prezent.

”În conformitate cu prevederile art. 14 şi art. 17 din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României şi cu prevederile Legii nr. 146/2016 pentru modificarea Legii nr. 102/1992 privind stema ţării şi sigiliul statului, începând cu data de 1 ianuarie 2018, Banca Naţională a României va lansa în circulaţie bancnote şi monede cu noua stemă a ţării”, se arată într-un comunicat al BNR.

Bancnotele cu noua stemă vor avea înscrisă pe avers data de 1 ianuarie 2018.

Toate celelalte elemente grafice ale bancnotelor şi monedelor cu noua stemă, caracteristicile acestora, precum şi elementele de siguranţă ale bancnotelor cu noua stemă vor fi aceleaşi cu cele ale bancnotelor şi monedelor aflate în circulaţie.

Bancnotele şi monedele cu noua stemă vor fi lansate în circulaţie în mod eşalonat, în funcţie de nevoile reale ale circulaţiei monetare, precizează BNR.

Anul trecut, preşedintele României Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede modificarea stemei în sensul în care să fie repusă o coroană pe capul acvilei, aşa cum era stema României înainte de perioada comunistă:

1 comentariu

  • bai smecherilor, voi mascati inflatia galopanta care ne asteapta prin schema asta ieftina ca cica se schimba stema…..ati dat drumul la tipografia de bani ca e jale…..

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS